Θετική στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν η κυβέρνηση, αν υποβάλλει αίτημα ο Τούρκος Πρόερδος

Θετική στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν η κυβέρνηση, αν υποβάλλει αίτημα ο Τούρκος Πρόερδος

Αν η Άγκυρα επιθυμεί συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν μπορεί να υποβάλλει αίτημα συνάντησης που θα εξεταστεί θετικά, είναι η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις σχετικές αναφορές από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Αυτή τη στιγμή όμως  δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα από την τουρκική πλευρά, ανέφερε στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.  Η παρουσία των ηγετών δεν συμπίπτει χρονικά στη Νέα Υόρκη σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Ερντογάν που έχει ανακοινωθεί από την τουρκική προεδρία. “Εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παρουσία του στις ΗΠΑ, καθώς ο πρωθυπουργός δεν θα πάει νωρίτερα, και υποβληθεί τέτοιο αίτημα, θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι καινούριο”, ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε στο γιατί ο κ. Ερντογάν μίλησε για συνάντηση. Όσον αφορά στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με το γαλλικό ερευνητικό Nautical Geo, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε απλώς ότι η Ελλάδα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά και πάντα οι απόψεις μας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Ο κ. Οικονόμου δεν απάντησε στο εάν ο πρωθυπουργός όταν μεταβεί στο Παρίσι στις 27 Σεπτεμβρίου θα συζητήσει με το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για τα έξι επιπλέον Rafale και την περαιτέρω αμυντική συνεργασία των δύο χωρών. Περιορίστηκε να πει ότι η Γαλλία είναι μία σταθερή και ισχυρή σύμμαχος της Ελλάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter