Think Globally, Act Locally: Αμοργός «Τρανζιστοράκι»

Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant συνεχίζεται και έφτασε η στιγμή να συντονιστούμε στο «Τρανζιστοράκι» της Αμοργού.

Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant συνεχίζεται και έφτασε η στιγμή να συντονιστούμε στο «Τρανζιστοράκι» της Αμοργού.

Συναντηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη Αντώνη Παπαδόπουλο και το συνιδιοκτήτη Διονύση Τσουγλάνη και η κουβέντα ξεκίνησε με την κλασική ερώτηση: αν πηγαίνοντας στο εστιατόριο δεν ανοίξουμε κατάλογο, ποιο είναι αυτό που θα μας έφερναν.

Αντώνης Παπαδόπουλος (ιδιοκτήτης-αριστερά) Διονύσης Τσουγλάνης (συνιδιοκτήτης-δεξιά)

Ο Αντώνης μας είπε. «Η βάση μας είναι τα ορεκτικά, κυρίως μεζεδάκια διάφορα, αλλά υπάρχουν και τα φαγητά της ώρας. Σκοπός είναι να δοκιμάσει 4-5 πιάτα και να τσιμπήσει κάτι από όλα. Οι πρώτες ύλες προσπαθούμε να είναι από την Αμοργό και τα κρέατα είναι από τη Νάξο». Ρωτήσαμε για το αν ο κόσμος ζητάει κάτι παραδοσιακό, ή κάτι εξευρωπαϊσμένο. «Σίγουρα το παραδοσιακό κερδίζει και έχουμε μικρό κατάλογο, με σκοπό να δοκιμάσει ο κόσμος όσα έχουμε να προσφέρουμε».

Αντώνης Παπαδόπουλος- Γιάννης Πατσόπουλος (σεφ 360) - Διονύσης Τσουγλάνης

Ορεκτικό

Χταπόδι με αμοργιανή φάβα και χούμους αρακά

Σαλάτα

Παντζάρι με ξινομυζήθρα, ξύσμα πορτοκαλιού και καρυδόψιχα

Κυρίως

Κατσικάκι πατατάτο- Το παραδοσιακό της Αμοργού

Γλυκό

Αμοργιανά ξηροτήγανα με παγωτό παστέλι
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.