Think Globally, Act locally: Άνδρος Sea Satin Nino

Think Globally, Act locally: Άνδρος Sea Satin Nino

Η γαστρονομική παλέτα του Αιγαίου ήρθε στο κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς γεύσεων της χώρας, ακούγοντας παράλληλα και το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν οι θάλασσες και ο πλούτος τους.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ φιλοξενεί την Ανδρο και το εστιατόριο Sea Satin Nino, στον όρμο Κορθίου του νησιού. Βρεθήκαμε στο 360 Cocktail Bar Restaurant και συνομιλήσαμε με τον σεφ του εστιατορίου Δημήτρη Γιγίνη και την σύζυγό του Μαίρη Τηνιακού

Ρωτήσαμε ποιο είναι το καλύτερο που θα μας ετοίμαζαν, αν πηγαίναμε στο εστιατόριο και δεν κοιτούσαμε καθόλου τον κατάλογο. «Θα ετοιμάζαμε το μενού που φέραμε και στην Αθήνα και όλα με τοπικά προϊόντα από την Ανδρο, καθώς είμαστε και μέλη του Aegean Cuisine. Ειδικά για την σαλάτα, το αλάτι είναι από της Γριάς το πήδημα. Αντί να ασχοληθώ με τη θάλασσα, ασχολούμαι με το βουνό» είπε ο Δημήτρης γελώντας.

Πριν δούμε το μενού που έφεραν η Μαίρη και ο Δημήτρης, πρέπει να πούμε πως το ζευγάρι και τα παιδιά τους είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ανδρου όλο το χρόνο, αντιμετωπίζοντας τα καλά και κυρίως τα άσχημα που μπορεί να συμβαίνουν στα νησιά του Αιγαίου κατά την διάρκεια του δύσκολου χειμώνα.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με δύο απολαυστικούς ανθρώπους και τις εξίσου απολαυστικές συνταγές τους. Καλή όρεξη!

Καλωσόρισμα

Ορεκτικό

Σαλάτα

Κυρίως

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter