Think Globally, Act locally Αντίπαρος Περαματάκι

Think Globally, Act locally Αντίπαρος Περαματάκι

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant φιλοξενεί την Αντίπαρο και πιο συγκεκριμένα την οικογενειακή ταβέρνα Περαματάκι, η οποία βρίσκεται στον Σωρό, περίπου οκτώ χιλιόμετρα από τον οικισμό του νησιού.

Στο εστιατόριο του 360 συναντηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη Κώστα Τριαντάφυλλο και τις κόρες του Μυρτώ και Μαργαρίτα, με τις οποίες και συνομιλήσαμε, καθώς ο πατέρας τους συνέχιζε την προετοιμασία των πιάτων. Κάναμε την κλασική ερώτηση, αν δεν κοιτούσαμε τον κατάλογο, ποιο είναι το καλύτερο που θα μας έφτιαχναν και τα κορίτσια μας είπαν. «Είναι πολλά και όλα είναι ανάλογα με την εποχή. Είναι τα ψάρια και τα λαχανικά, η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα γενικά, διαφορετικά μαγειρευτά κάθε μέρα και καλύπτουμε όλα τα γούστα. Εχουμε μαμαδίστικο φαγητό θα μπορούσαμε να πούμε».

Συζητήσαμε για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν στην ταβέρνα. «Ο πατέρας μας στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς από το νησί και ψωνίζει ο ίδιος καθημερινά αυτά που χρειάζεται. Σε μεγαλύτερες ποσότητες, υπάρχει η αγορά της Πάρου και της Νάξου και θέλουμε να μείνουμε σταθεροί σε αυτές τις αξίες, καθώς υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα στο πιάτο». Κλείνοντας την κουβέντα μας, ρωτήσαμε για τις σπεσιαλιτέ και τις εκπλήξεις που κρύβει το Περαματάκι. «Οι πίτες μας και τα σουτζουκάκια του μπαμπά. Ειδικά οι πίτες μας έχουν μεγάλη ποικιλία και φυσικά είναι με φύλλο που το ανοίγουμε εμείς. Είναι τα πιάτα που αγαπούν οι περισσότεροι και τα ευχαριστιούνται και τα φέραμε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του φεστιβάλ».

Από την κουβέντα δεν έλειψε και η Aegean Rebreath, καθώς σε όλο το Αιγαίο, αλλά και την Αντίπαρο φροντίζει ώστε το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν οι θάλασσες να ακουστεί, αλλά κυρίως να δραστηριοποιηθεί ο κόσμος για το παρών και το μέλλον του πλανήτη μας.

Η οικογένεια Τριαντάφυλλου ήταν το ίδιο απολαυστική όσο και τα πιάτα που ετοιμάζουν και καλή μας όρεξη.

Καλωσόρισμα

Παραδοσιακή Αντιπαριώτικη τσικουδιά παραγωγής Κώστα Τριαντάφυλλου

Ορεκτικό

Τυροκαφτερή με πιπεριές Φλωρίνης, ντόπια ξινομιζύθρα, φρέσκια γέμιση μανιταριών και τυριών, ανάμεσα σε δύο χειροποίητα χωριάτικα φύλλα

Σαλάτα

Δροσερή καρτοσαλάτα με παντζάρι, μήλο και καρύδια, που συνδυάζεται με ντιπ γιαουρτιού και φρέσκων μυρωδικών

Κυρίως

Σουτζουκάκια από μοσχαρίσιο κιμά, σκόρδο και μπαχαρικά, συνοδευόμενο από πουρέ φρέσκιας πατάτας, μοσχοκάρυδο και βούτυρο

Γλυκό

Τραγανά σιροπιαστά μπακλαβαδάκια του κυρ Κώστα  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter