Think Globally, Act Locally: Λήμνος – «Φλωμάρι»

Think Globally, Act Locally: Λήμνος – «Φλωμάρι»

Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant συνεχίζεται και έφτασε η σειρά της Λήμνου με το «Φλωμάρι», το οποίο είναι δημιούργημα της σεφ Μάλαμας Μπανάβου. Μία νέα κοπέλα, ιδιοκτήτρια και σεφ του εστιατορίου, που είχε πολλά να μας πει.

Η κουβέντα ξεκίνησε για το ίδιο το εστιατόριο. «Είμαι κυριολεκτικά στο τέρμα Θεού του νησιού, αρκετά μακριά από την πρωτεύουσα. Δουλεύω με την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού και αποκλειστικά με ντόπιες πρώτες ύλες. Πολλά από τα προϊόντα είναι οικογενειακής παραγωγής, καθώς έχουμε τους μπαξέδες μας, τα τσίπουρά μας και ο αδελφός μου έχει μία κτηνοτροφική μονάδα και με προμηθεύει».

Ρωτήσαμε για όνομα του μαγαζιού. «Το φλωμάρι είναι τοπικό ζυμαρικό και το χρησιμοποιώ συχνά στα διάφορα πιάτα. Δεν βάζω μακαρόνια, για παράδειγμα όπως οι περισσότεροι, αλλά το δικό μας ζυμαρικό. Αυτό είναι άλλωστε που θέλει να δοκιμάσει ο κόσμος που μας επισκέπτεται. Η Λήμνος είναι ένας ευλογημένος τόπος και τα προϊόντα της είναι εξαιρετικά. Και ο μάγειρας να μην είναι καλός, αν οι πρώτες ύλες είναι οι καλύτερες, το αποτέλεσμα βγαίνει εξαιρετικό».

Συνεχίσαμε με την κλασική ερώτηση: αν πηγαίνοντας στο εστιατόριο δεν ανοίξουμε κατάλογο, ποιο είναι αυτό που θα μας έφερνε. «Είναι τα πιάτα που έφερα και στην πρωτεύουσα, με τα τοπικά τυριά και ζυμαρικά που έχουμε στο νησί. Ακολουθώ την παράδοση, προσπαθώντας να την παρουσιάσω ελαφρώς πιο μοντέρνα».

Σαν επίλογο της κουβέντας μας, θα θέλαμε η Μάλαμα να είχε φέρει μαζί της εκτός από τις μαγικές συνταγές της και τα πιάτα του εστιατορίου, κυριολεκτικά. Εννοούμε το πιάτο σαν σκεύος, καθώς τα κατασκευάζει η ίδια, έχοντας ασχοληθεί και με την κεραμοποιεία, εκτός από την μαγειρική».

Ορεκτικά

Σαλάτα

Κυρίως πιάτο

Γλυκό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter