Think Globally, Act Locally: Μήλος «Αλευρόμυλος»

Think Globally, Act Locally: Μήλος «Αλευρόμυλος»

Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant συνεχίζεται και ήρθε η σειρά της Μήλου. Πρεσβευτές του νησιού ο Βασίλης Παπικινός και ο «Αλευρόμυλος» του.

Για τον Βασίλη μας είχαν μιλήσει πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ οι διοργανωτές του, οι ιδιοκτήτες του 360 Αλέξανδρος και Χρήστος Αποστολόπουλος και ο διευθυντής του Γιώργος Πανάγος, καθώς ήταν αυτός που πρότεινε αρκετούς από τους σεφ.

Συναντηθήκαμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και μας μίλησε για την ιδέα του φεστιβάλ. «Η κίνηση των παιδιών ήταν εξαιρετική και οι οικολογικές ευαισθησίες βρίσκονται μέσα μου από παιδί. Προσωπικά αποδέχτηκα την πρόσκληση από την αρχή χωρίς όρους και στη συνέχεια πρότεινα κάποιους ανθρώπους, τους οποίους και γνωρίζω από τις Κυκλάδες και είναι μέλη της Aegean Cusine, όπου υπάρχει η στήριξη και η αλληλοβοήθεια».

Η κουβέντα μας προχώρησε στα πιάτα που έφερε στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Προσπαθώ να κρατήσω το παραδοσιακό ύφος, όχι μόνο στις πρώτες ύλες, αλλά κυρίως στον τρόπο μαγειρέματος. Δεν θέλω να πειράξω καθόλου αυτό που περιμένει να φάει κάποιος, όταν έρθει στη Μήλο. Ακόμα και η γεύση να είναι η ίδια, χωρίς την παραμικρή δημιουργική πινελιά».

Συνεχίσαμε με την κλασική ερώτηση: αν πηγαίνοντας στο εστιατόριο δεν ανοίξουμε κατάλογο, ποιο είναι αυτό που θα μας έφερνε. «Η εποχικότητα παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Τα λαχανικά και τα όσπρια είναι η βάση της κυκλαδίτικης κουζίνας, όπως τα κρέατα των νησιών, το κατσίκι και το αρνί. Εξέχουσα θέση στη γαστρονομία των Κυκλάδων, αλλά και της Μήλου είναι τα τυροκομικά και μάλιστα έχουμε τρία πιστοποιημένα τυροκομεία. Σχετικά με τα ψάρια και τα θαλασσινά, αν ξεκινήσουμε μια ιστορική αναδρομή, πιο παλιά υπήρχε πρόβλημα με την διατήρηση των θαλασσινών, γι’αυτό το λόγο όλα τρώγονταν μετά το ψάρεμα. Σκέψου ότι δεν υπήρχε καν πάγος και χρησιμοποιούνταν τεχνικές ιδιαίτερες και καθαρά ντόπιες. Η κουζίνα με τα θαλασσινά έχουν έναν κάπως ξενόφερτο χαρακτήρα».

Dip

Ορεκτικό

Σαλάτα

Κυρίως πιάτο

Γλυκό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter