Think Globally, Act Locally – Πάτμος «Μπενέτος»

Think Globally, Act Locally – Πάτμος «Μπενέτος»

Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant συνεχίζεται και ήρθε η σειρά της Πάτμου με το εστιατόριο «Μπενέτος» να παρουσιάσει τους δικούς της θησαυρούς γεύσεων.

Συναντήσαμε τον σεφ Μπενέτο Ματθαίου και η κουβέντα μας ξεκίνησε με την κλασική ερώτηση, αν πηγαίνοντας στο εστιατόριο δεν ανοίξουμε κατάλογο, ποιο είναι αυτό που θα μας φέρει ο σεφ. 

«Θα ετοίμαζα ένα μενού παρόμοιο με αυτό που φέραμε με στην Αθήνα, ξεκινώντας με ένα ψάρι στη λαδόκολλα. Σε νησί είμαστε και το ψάρι είναι πάντα φρέσκο, όπως και τα λαχανικά από το μποστάνι μας και προσπαθώ να χρησιμοποιώ ντόπιες πρώτες ύλες. Οι γείτονες από την Κάλυμνο βοηθούν πολύ στο ψάρι, από αχινό μέχρι ξιφία, τόνο, συναγρίδα, φούσκα και όστρακα».

Η κυκλαδίτικη κουζίνα δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από άλλες κουζίνες, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπενέτος. «Τα ψάρια μας είναι απλώς τα καλύτερα και το υπογράφω. Το λέω με σιγουριά, καθώς έχω επισκεφτεί πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο». Κλείσαμε την κουβέντα μας ρωτώντας για το μυστικό του καλού σεφ, καθώς οι διάφορες εκπομπές και διαγωνισμοί μαγειρικής είναι εδώ και καιρό στην μόδα. «Το βασικό είναι οι φρέσκες πρώτες ύλες, τις οποίες θέλω να μαγειρεύω με τον πιο απλό τρόπο. Ελαιόλαδο και αλάτι χωρίς πολλά υλικά. Το απλό είναι πάντα το καλύτερο».

Ορεκτικό

Φάβα στο τσουκάλι με καπνιστό χέλι

Χταπόδι στη γάστρα με σαλάτα από Γίγαντες

Σαλάτα\

Τοματίνια, ξινομυζήθρα Πάτμου και παξιμάδια από χαρούπι

Κυρίως Πιάτο

Λαβράκι στη λαδόκολλα και κριθαρότο με μελάνι σουπιάς

Γλυκό

Κρεμ Μπρουλέ με γεύση λεμόνι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter