Think Globally, Act Locally: Σαντορίνη «Λεύκες»

Think Globally, Act Locally: Σαντορίνη «Λεύκες»

Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant συνεχίζεται και ήρθε η σειρά της Σαντορίνης να φιλοξενηθεί, με το εστιατόριο «Λεύκες».

Συναντήσαμε τον executive chef Τάσο Ντούμα, ο οποίος μας μίλησε και για τα πιάτα που έφερε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και για την ιστορία του εστιατορίου και πιο συγκεκριμένα για τον χώρο στον οποίο στεγάζεται. «Ο χώρος είναι μια παλιά κάναβα (οινοποιείο) που χρονολογείται από το 1848. Το είχε ένας φίλος και μαζί με άλλους δύο συνεργάτες φτιάξαμε το εστιατόριο».

Η κουβέντα μας προχώρησε στις γεύσεις. «Στη Σαντορίνη έχουμε δύο μενού. Το πρώτο αποτελείται από το παραδοσιακό κομμάτι της Αθήνας και το δεύτερο βγαίνει εποχιακά, ανάλογα με το πότε βγαίνουν τα προϊόντα του νησιού. Ολες οι πρώτες ύλες είναι από τη Σαντορίνη, ή από τις υπόλοιπες Κυκλάδες. Ακόμα και για τα μενού που φέρνουμε από την Αθήνα, χρησιμοποιούμε μόνο ντόπιες πρώτες ύλες».

Κάναμε την κλασική πλέον ερώτηση, αν δεν κοιτούσαμε τον κατάλογο, ποιο είναι το καλύτερο που θα μας έφτιαχνε η κουζίνα. «Αλλάζουμε συνέχεια πιάτα, με εξαίρεση 6-7 πιάτα και μαγειρεύουμε πάντα αυτό που αξίζει. Δεν υπάρχει στατικότητα. Για παράδειγμα έχουμε ένα αρνί που ψήνεται στα κλήματα και παπαρδέλες με μοσχαρίσια ουρά στη λαδόκολλα και φυσικά μαγειρευτά πιάτα σταθερά, αλλά και ανάλογα με την εποχή».

Καλωσόρισμα

Ορεκτικό

Σαλάτα

Κυρίως

Γλυκό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter