Think Globally, Act Locally – Σέριφος «Της Καλής»

Think Globally, Act Locally –  Σέριφος «Της Καλής»

Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant μπήκε στην τελική ευθεία και ήρθε της Σερίφου με το εστιατόριο «Της Καλής». Συναντήσαμε τον σεφ και ανηψιό της κυρίας Καλής Αγγελο Πάγκαλο και συζητήσαμε για τα πιάτα, αλλά και τα προϊόντα που έφερε από το νησί του.

Ξεκινήσαμε με την κλασική ερώτηση: αν πηγαίνοντας στο εστιατόριο δεν ανοίξουμε κατάλογο, ποιο είναι αυτό που θα μας έφερνε. «Είναι κάτι ανάλογο με αυτά που έφερα στο φεστιβάλ, συν το φρέσκο ψάρι, το οποίο αποτελεί τον κύριο άξονα πάνω στον οποίο δουλεύω». Βλέποντας τα προϊόντα που έφερε μαζί του, ρωτήσαμε για την ντόπια παραγωγή. «Προτιμώ και στηρίζω τις πρώτες ύλες του νησιού και αν δεν βρω κάτι στην Σέριφο, αναζητώ αυτά που χρειάζομαι στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων».

Μιλώντας για το όνομα του εστιατορίου, ο Αγγελος μας είπε. «Ηταν της θείας μου δημιουργία και όταν αποχώρησε, το ανέλαβα και αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με το ψάρι. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η θεία μου υπήρξε μεγαλύτερο σχολείο από τη σχολή μαγειρικής, καθώς έμαθα πολλά μυστικά, που ούτε στη σχολή, ούτε στο εξωτερικό στο οποίο έζησα για κάποια χρόνια μπορεί να μάθει κάποιος».

Κλείνοντας την κουβέντα μας, ο Αγγελος θέλησε να ευχαριστήσει το πολυβραβευμένο «The Family Beez» (θυμαρίσιο βιολογικό μέλι Σερίφου), το οινοποιείο «Χρυσολοράς», τον «Κρινάς Market» και τον «Παραδοσιακό ξυλόφουρνο Χαλίδα» για την βοήθεια που του προσέφεραν, καθώς και για μοναδικές δημιουργίες τους, τις οποίες έφερε μαζί με τις συνταγές του στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ορεκτικό

Καπνιστό χέλι με φάβα Σαντορίνης και φύκια wakame

Σαλάτα

Πράσινη σαλάτα με βολάκι Ανδρου, τοματίνια, καρύδια και dressing βασιλικού

Κυρίως πιάτο

Κριθαρώτο του Ψαρά (χταπόδι, μύδια, γαρίδα, ελαφρά σάλτσα τομάτας, αρωματισμένο με σκόρδο)

Επιδόρπιο

Κυκλαδίτικα ξεροτήγανα με κρέμα λεμονιού, σουσάμι, φλισκούνι και σεριφιώτικο θυμαρίσιο μέλι της εταιρίας «The Family Beez» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter