Think Globally, Act Locally: Σίφνος «Η ταβέρνα του Μανώλη»

Think Globally, Act Locally: Σίφνος «Η ταβέρνα του Μανώλη»

Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant συνεχίζεται και ήρθε η σειρά της Σίφνου να μαγειρέψει τους δικούς της θησαυρούς. «Η ταβέρνα του Μανώλη» που ξεκίνησε το ταξίδι γεύσεων τη δεκαετία του ’70, έκανε απόβαση στην κουζίνα του 360 και εκεί συναντηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη (και γιο του Μανώλη) Στέλιο Νερούτσο, την σύζυγό του Μαργαρίτα Γεωργούλη, τον υπεύθυνο της ταβέρνας Γιάννη Χαλβατζόγλου και τον Κωνσταντίνο Λυκογιάννη, Σιφνιό σεφ.

Ξεκινώντας να μιλάμε για τις ντόπιες πρώτες ύλες, η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι τα περισσότερα προϊόντα είναι ιδίας παραγωγής. «Τα τυριά μας, πολλά από τα οπωροκηπευτικά και τα κρέατα είναι δικής παραγωγής και την κουζίνα μας θα την χαρακτηρίζαμε αγροτική, ακολουθώντας τις περισσότερες παραδοσιακές συνταγές» μας είπε ο Γιάννης. Ο κύριος Στέλιος συνέχισε λέγοντας. «Χρησιμοποιούμε τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο που έχουμε, την κατσαρόλα και τα πήλινα παραδοσιακά σκεύη, όπως το μαστέλο. Οσο πιο παλιό είναι το σκεύος, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα».

Κάναμε την κλασική πλέον ερώτηση, αν δεν κοιτούσαμε τον κατάλογο, ποιο είναι το καλύτερο που θα μας έφτιαχνε η κουζίνα. «Μαγειρεύουμε και ανάλογα με την εποχή και τι θα βγάλει ο κήπος μας, αλλά τα παραδοσιακά είναι αυτά που φέραμε, συν την ρεβιθάδα, που είναι το φαϊ της Κυριακής στη Σίφνο. Δεν τον φέραμε μαζί, γιατί το μενού είναι βραδινό και ίσως έπεφτε βαρύ σε κάποιους».

Ορεκτικό

Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες πλάι σε σπιτικό ντιπ γιαουρτιού/κάππαρης

Μικρή ποικιλία τοπικών τυριών συνοδευόμενα από ντιπ σιφνέικης καππαροσαλάτας

Σαλάτα

Ντομάτα, κρίταμο, κάππαρη, γλιστρίδα και ντόπια ξινομυζήθρα

Κυρίως

Παραδοσιακό κατσικάκι «Μαστέλο» με πατάτες γάστρας

Γλυκό

Παραδοσιακή Σιφνέικη μελόπιτα σερβιρισμένη με μέλι, κανέλλα και σφινάκι λικέρ σταφυλιού

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter