Τηλε-ασκήσεις μαθηματικών…

Τηλε-ασκήσεις μαθηματικών…

Για να κάνουμε ταμείο εν μέσω πανδημίας να δούμε πού βρισκόμαστε και πόσο φιλεργατικά μέτρα πήρε η κυβέρνηση. Με περίπου μισό δισ. ευρώ χρηματοδοτεί τους κατέχοντες για να έχουν την ευχέρεια να εκμεταλλεύονται τους μη έχοντες…

Ρίξτε μια πρόχειρη ματιά και απολαύστε ορισμένα ενδεικτικά οικονομικά μέτρα υπέρ του… αδύναμου πληθυσμού της χώρας:

* 330 εκατ. ευρώ φόροι και πρόστιμα χαρίζονται (κατά το κοινώς παραγράφονται) για όλους όσοι ήταν στη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

* 30 εκατ. σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για κλίνες ΜΕΘ σε διπλάσια τιμή από την κανονική (1.600 αντί 800 ευρώ) αντί επίταξης και τεστ για τον κορονοϊό.

* 21 εκατ. σε καναλάρχες οι οποίοι δεν θα πληρώσουν λόγω πανδημίας τις δόσεις των τηλεοπτικών αδειών που απέκτησαν.

* 80 εκατ. σε εφοπλιστές μέσω του «μεταφορικού ισοδύναμου» για να συνέλθουν από τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός…

* 11,5 εκατ. σε ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και η οποία έπρεπε να διανεμηθεί δωρεάν.

* 49 εκατ. στα ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για να μοιράσουν voucher σε επιστήμονες. Και μην ξεχνάμε και την κατάργηση των διετών προγραμμάτων για επαγγελματικής εκπαίδευσης εντός των πανεπιστημίων για τους απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων (1.500 μαθητές), προσφορά της υπουργού Ν. Κεραμέως στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Είναι πολλά τα «δώρα» (μερική απασχόληση, μείωση μισθού κατά 50% κ.λπ.) και πόσα ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί. Όμως, αντί επιλόγου, ας λύσουμε μια απλή άσκηση μαθηματικών, μιας και η τηλε-μάθηση είναι πλέον της μόδας:

Αν κάποιος επιχειρηματίας είναι ταυτόχρονα και εφοπλιστής και καναλάρχης και ιδιοκτήτης εφημερίδας και άλλων ΜΜΕ και ήταν και στη λίστα Λαγκάρντ, πόσα εκατομμύρια βάζει στο ταμείο του;

(Έτσι θα καταλάβετε καλύτερα γιατί οι βαρόνοι της χώρας τάχθηκαν αναφανδόν στο πλευρό του Κυριάκου και στηρίζουν την κυβέρνηση του…)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter