Τηλεδιάσκεψη με φαρμακευτικές: Υποσχέσεις Μητσοτάκη για πάταξη γραφειοκρατίας και «φορολογικές αλλαγές»

Τηλεδιάσκεψη με φαρμακευτικές: Υποσχέσεις Μητσοτάκη για πάταξη γραφειοκρατίας και «φορολογικές αλλαγές»

Tηλεδιάσκεψη με διάφορα επιφανή στελέχη μεγάλων φαρμακευτικών ομίλων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως στον τομέα της αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και με ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας, είχε σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη με υλοποιήσιμες προτάσεις για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα, που συγκαταλέγεται στους κλάδους του 21ου αιώνα και προσφέρει τεράστια πρόσθετη αξία.

Στη διάρκεια της συζήτησης οι συμμετέχοντες αφού αναφέρθηκαν στο ταλέντο και το υψηλής ποιότητας δυναμικό που υπάρχει στη χώρα κι επεσήμαναν την ανάγκη βελτίωσης του πλαισίου για την αξιοποίησή του, έκαναν λόγο για «ανοιχτές πόρτες» που συναντούν στην κυβέρνηση και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτό βέβαια τους ενθάρρυνε να απαιτήσουν την πραγματοποίηση μια σειράς αλλαγών στις διαδικασίες αδειοδότησης, στην αντιμετώπιση της «γραφειοκρατίας», τη βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών και την προώθηση αλλαγών στη φορολογία!

Εξετάστηκαν επίσης οι στρατηγικές κινήσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη μονάδων έρευνας και παραγωγής στην Ελλάδα, για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, για τη σύνδεση του νεότευκτου κλάδου με τον ακαδημαϊκό κόσμο και για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δομών οι οποίες θα προσφέρουν υψηλό βαθμό ειδίκευσης στη διοίκηση εταιρειών βιοφαρμακευτικής, ακόμα και σε συνεργασία με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Φυσικά έλαβαν τις ανάλογες απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ο οποίος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση είναι πολύ καλή στην προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, αφού εντοπίσει πρώτα ποιες πρέπει να είναι αυτές». Μένει να δούμε ποιες «γραφειοκρατίες» θα παταχθούν, τι ακριβώς αλλαγές θα υπάρξουν στο φορολογικό καθεστώς όπως απαιτούν οι φαρμακευτικοί όμιλοι και τις ακριβώς θα σημάνει στην πράξη αυτό που υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης δηλ. το «να καταστήσουμε την Ελλάδα πιο ελκυστική για ξένες επενδύσεις».

Ποιοι έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη

τη τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Noubar Afeyan (Πρόεδρος της Moderna, Διευθύνων Σύμβουλος Flagship Pioneering), ο Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας (Harvard Medical School, Πρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ), o Άλμπερτ Μπουρλά (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer), o Eric Cantor (Διευθυντής της Moelis & Company), ο Nicholas Galakatos (Global Head of Life Sciences στην Blackstone Life Sciences), ο Emil D. Kakkis (Διευθύνων Σύμβουλος της Ultragenyx Pharmaceutical), ο Costis Maglaras (Πρύτανης στο Columbia Business School), ο Peter R. Orszag (Διευθύνων Σύμβουλος επί Χρηματοπιστωτικών Συμβουλών στη Lazard), ο Sir Menelas Pangalos (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος AstraZeneca), ο Stelios Papadopoulos (Πρόεδρος ΔΣ των Biogen, Exelixis, Regulus Therapeutics και συνιδρυτής της Eucrates Biomedical), ο Vangelis Vergetis (Διευθύνων Σύμβουλος Intelligencia και Πρόεδρος Eucrates Biomedical), ο Michel Vounatsos (Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen) και ο George Yancopoulos (Πρόεδρος Regeneron Pharmaceuticals).

Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter