Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας

Aντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας

Σε συνέχεια του διαλόγου με ευρωπαϊκές αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις δύο χώρες, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, που υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι αδυναμίες τις ΕΕ στη διαχείριση των εξελίξεων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η αναγκαιότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών από την πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης και του διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία., στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γιάννης Μπουρνούς, η Ράνια Σβίγκου και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, υπεύθυνες στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Στην αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Γαλλίας συμμετείχαν η Λύντια Σαμαρμπακχς, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΓ, καθώς και ο Βενσάν Μπουλέ, μέλος της Ε.Γ. του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.