Τηλεφώνημα Μέρκελ σε Τσίπρα: Εργάζομαι για μια θετική κατάληξη στο Eurogroup

Τηλεφώνημα Μέρκελ σε Τσίπρα:  Εργάζομαι για μια θετική κατάληξη στο Eurogroup

Χθες το μεσημέρι, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε λύση στο αυριανό Eurogroup και στην αντίθετη περίπτωση έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωζώνης, το τηλέφωνο στο γραφείο του κ. Τσίπρα χτύπησε.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η κα. Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος ήταν σαφής. «Εργάζομαι προς την κατεύθυνση να υπάρξει μια θετική κατάληξη στο Eurogroup της Παρασκευής», είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Προφανώς γι αυτό ο κ. Τσίπρας, λίγες ώρες μετά έξω από τα γραφεία του Σ.Ε.Τ.Ε, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής.

Όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο σημερινό ραντεβού Σόιμπλε – Ντάισελμλουμ στο Βερολίνο και στο κατά πόσο η κα. Μέρκελ έχει πείσει και τον «σκληρό» υπουργό Οικονομικών της.

«Είναι κάτι που θα μάθουμε την Παρασκευή», λέει κυβερνητικό στέλεχος, εκτός κι αν ο κ. Ντάισελμπλουμ ανοίξει με κάποια δήλωσή σήμερα τα χαρτιά του.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter