Τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα για την ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα για την ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Τούρκο ομόλογό του όπως αποκάλυψε ο Λευκός Οίκος, η οποία είχε κυρίαρχο θέμα συζήτησης, τις τελευταίες εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία, όπως επίσης και στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρ, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε μεταξύ άλλων από τον Ταγίπ Ερντογάν να «τα βρει με την Ελλάδα». Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος από τον Λευκό Οίκο, του τόνισε «την σημασία» να λυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή.

«Ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε την σημασία του να λύσουν τις διαφωνίες τους για την ανατολική Μεσόγειο, Τουρκία και Ελλάδα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Επίσης, κατά τη τηλεφωνική τους επικοινωνία συζητήθηκε και το θέμα της Λιβύης με τον Αμερικανό πρόεδρο να επισημαίνει στον Ερντογάν πως πρέπει να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός. 

«Σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη εξάλειψης της ξένης παρέμβασης και διατήρησης της κατάπαυσης πυρός στη Λιβύη. Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η βία που διεξάγεται στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει» έγραψε χαρακτηριστικά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter