Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ μετά το EwG της περασμένης Δευτέρας

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ μετά το EwG της περασμένης Δευτέρας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε, προφανώς όχι τυχαία, μετά τη συνεδρίαση των αναπληρωτών υπουργών οικονομικών ( EwG) το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όπου και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του ελληνικού χρέους με βάση την απόφαση του Eurogroup του Μαΐου του 2016 στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε καμία πρόοδος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τα μέλη του οργάνου λόγω των διαφορών που αυτήν την στιγμή υπάρχουν πάνω στο τραπέζι μεταξύ του ΔΝΤ και του μιας ομάδας Βόρειων χωρών με επικεφαλής τη Γερμανία, παρέπεμψαν το θέμα σε ανώτερο επίπεδο.

Τις διαφορές αυτές είχε επισημάνει κυβερνητική πηγή στο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας επικαλούμενη τα όσα διημείφθησαν στο Μπάρι της Ιταλίας στη σύνοδο των G7.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα – Μέρκελ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους ενώ κοινή ήταν η πεποίθηση ότι είναι αναγκαία και εφικτή η εξεύρεση λύσης στο προσεχές Eurogroup. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές εδώ και ημέρες αφήνουν ανοιχτό το θέμα να πάρει παράταση με επόμενη «στάση» το EG στις 15 Ιουνίου.

Άλλωστε ο κ. Τσίπρας εδώ και μήνες έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Καγκελαρία σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter