Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ για ένταξη Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ για ένταξη Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζόραν Ζάεφ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, της απόφασης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη των Ζόραν Ζάεφ τονίζοντας ότι κανένας δεν θα πίστευε τους ίδιους, τον Νικο Κοτζια ή τον Νικολα Ντιμιτρωφ, αν πριν 3 χρόνια είχαν πει ότι θα γίνονταν όλα αυτό. Ότι σε μια Ε.Ε. που βρίσκεται σε βαθειά κρίση, όπου ο εθνικισμός και η εθνική περιχαράκωση κυριαρχούν, το μήνυμα της σταθερότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ελπίδας, θα ερχόταν από τα Βαλκάνια και ειδικά από τις προοδευτικές δυνάμεις των δυο χωρών.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν ότι οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή, είναι ακόμα πιο σημαντικές τώρα που το μείζον ζήτημα είναι η συστράτευση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Ζόραν Ζάεφ από την πλευρά του τόνισε τη σημασία που έχουν τα βήματα της χώρας του για τις διμερείς σχέσεις, την περιοχή και την Ευρώπη. Προσέθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στις δύο χώρες έδωσαν το παράδειγμα για την Ευρώπη, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter