Τηλεκπαίδευση: Αγωνία για τη δεύτερη ημέρα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία μετά τα προβλήματα – Θα συνεχιστεί το φιάσκο;

Τηλεκπαίδευση: Αγωνία για τη δεύτερη ημέρα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία μετά τα προβλήματα – Θα συνεχιστεί το φιάσκο;

Η τηλεκπαίδευση κατέληξε για ακόμα μία φορά σε φιάσκο για το υπουργείο Παιδείας, αφού τα προβλήματα χθες Τετάρτη δεν είχα τελειωμό για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Παιδείας και τη Νίκη Κεραμέως για αναβάθμιση του συστήματος της Webex και τις προσπάθειες να πεισθούν γονείς και μαθητές πως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν μεμονωμένα αφού συνδέθηκαν  πάνω από 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές, τα παράπονα έπεφταν βροχή από όλη τη χώρα. 

Σε δηλώσεις της χθες Τετάρτη πάντως η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ανέφερε πως: «Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας. Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com. Την ύπαρξη ορισμένων προβλημάτων στην πλατφόρμα της παραδέχτηκε και μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με την εταιρεία το documentonews.gr. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα προβλήματα αυτά δεν ήταν «ενιαία» (καθώς σε άλλα σχολεία υπήρχε πρόβλημα ενεργοποίησης της «ηλεκτρονικής τάξης» και άλλα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά) οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόβλημα αντιμετώπισε και η πλατφόρμα του πανελλήνιου σχολικού δικτύου, χωρίς να είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο βαθμός ευθύνης της κάθε «πλευράς»,

Σήμερα, Πέμπτη, δεύτερη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευση για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, μένει να δούμε αν οι μικροί μαθητές θα καταφέρουν να κάνουν κανονικά το μάθημά τους ή τα προβλήματα θα συνεχιστούν με το υπουργείο Παιδείας θα συνεχίσει το ίδιο τροπάριο αποποιώντας κάθε ευθύνη.

Υπενθυμίζεται ότι Για τα δημοτικά, το ωράριο καθημερινά θα είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ενώ η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα. Θυμίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου είναι τις πρωινές ώρες και συμπίπτει με τις ώρες του δημοτικού γύρω στις 2 το μεσημέρι που οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας αρχίζουν το μάθημα και για τους υπόλοιπους είναι η τελευταία ώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter