Τηλεοπτικό διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00 – Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Τηλεοπτικό διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00 – Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Τηλεοπτικό διάγγελμα θα πραγματοποιήσει στις 18:00, σήμερα, Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει έναν μέχρι στιγμής απολογισμό και θα επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα, δηλαδή ένα νέο lockdown. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνησε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει lockdowd

Το διάγγελμα σε κάθε περίπτωση δείχνει την αμηχανία στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση από την αύξηση των κρουσμάτων και ενώ το σύστημα Υγείας είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης ενώ τα σχολεία κλείνουν από τις καταλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό η στόχευση του πρωθυπουργού είναι περισσότερο επικοινωνιακή καθώς τα λάθη και οι παραλείψεις γκρεμίζουν το αφήγημα του αποτελεσματικού επιτελικού κράτους.

Στο μπρίφινγκ πάντως ο κ. Πέτσας αναζήτησε στο παράδειγμα άλλων χωρών διαφυγή για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Υποστήριξε ότι «χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως».

Πρόσθεσε πάντως ότι η πανδημία εξελίσσεται δυναμικά. Και η στρατηγική μας απέναντι στον κορονοϊό, για να είναι αποτελεσματική, είναι επίσης δυναμική, και καθορίζεται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων… προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα που θα κοστίσουν και στην οικονομία και σε ολόκληρη την κοινωνία είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να εφαρμόζουμε όλοι, σχολαστικά, τα μέτρα που επιδεικνύουν οι ειδικοί και αποφασίζει η Πολιτεία.

Μείζονος σημασίας είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, χρειάζεται πολλή προσοχή και η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συμφόρησης. Η πολιτική μας για τη μείωση της συμφόρησης βασίζεται στο τρίπτυχο, περισσότερα λεωφορεία, υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 40% όπου είναι εφικτό, καθώς και κυλιόμενο ωράριο για να περιοριστεί ο αριθμός των επιβατών που βρίσκεται την ίδια στιγμή σε αποβάθρες και στάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter