Την απαλλαγή Ριχάρδου από όλες τις κατηγορίες ζητά ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή Ριχάρδου από όλες τις κατηγορίες ζητά ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή του Ριχάρδου Μυλωνά και των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία, για την οποία είχαν γίνει και συλλήψεις, εισηγείται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα λάβει την τελική απόφαση.

Μάλιστα ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά συγκατηγορούμενοι του είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμεναν για περίπου δύο εβδομάδες.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς και 62 συγκατηγορούμενοι του αντιμετωπίζουν αδικήματα όπως της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

Αυτό συνεπάγεται ότι το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά συγκατηγορούμενοι του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμεναν για περίπου δύο εβδομάδες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter