Την απαλλαγή των 4 κατηγορουμένων για τα αντισταθμιστικά από την αγορά των Chinook, το 1998, ζήτησε ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή των 4 κατηγορουμένων για τα αντισταθμιστικά από την αγορά των Chinook, το 1998, ζήτησε ο εισαγγελέας

Απαλλακτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από την αγορά ελικοπτέρων CH 47 Chinook, το 1998.

Ο εισαγγελέας, επικαλούμενος έλλειψη ικανών στοιχείων ενοχής, ζήτησε την απαλλαγή των τότε αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου, πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών και Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, καθώς και των υπευθύνων της εταιρίας SONAK, Θωμά Λιακουνάκου και Ηλία Αρκουμανέα.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται κατά περίσταση, τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση των επίμαχων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων, προέκυψε πως τελικά δεν εκτελέστηκαν με αποτέλεσμα, κατά τους Εισαγγελείς, το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter