Την ενοχή του Μαγκουάιρ πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή του Μαγκουάιρ πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή του Χάρι Μαγκουάιρ και των δυο συγκατηγορουμένων του, του αδελφού του δηλαδή κι ενός φίλου τους, πρότεινε  ο Εισαγγελέας στη δίκη που διεξήχθη σήμερα στο δικαστήριο της Σύρου.

Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι, για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, για δωροδοκία και εξύβριση και για σωματικές βλάβες, ελαφριάς μορφής.

Ο συνήγορος των τριών Άγγλων, Αλέξης Αναγνωστάκης αμφισβήτησε το σύνολο του κατηγορητηρίου δηλώνοντας ως παράνομη τη σύλληψη υποστηρίζοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δεν ήταν εκείνοι που προκάλεσαν τη συμπλοκή. Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα δωροδοκίας και σωματικής βλάβης κατά των αστυνομικών, καθώς όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση, οι κατηγορούμενοι, εκείνοι είναι που έχουν δεχθεί βία.

Μάρτυρες κατηγορίας ήταν τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες. Οι αστυνομικοί επέμειναν ότι ο Άγγλος ποδοσφαιριστής αποπειράθηκε να τους δωροδοκήσει μετά τη σύλληψή του.

Ο αστυνομικός που επενέβη στο περιστατικό είπε ότι ο παίκτης τους υποσχέθηκε χρήματα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι ο ίδιος και η παρέα του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Μαγκουάιρ, φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της αστυνομίας κατά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα:

«Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».

Ένας άλλος αστυνομικός είπε στο δικαστήριο ότι δύο από τους κατηγορούμενους έτρεξαν να μπουν σε ένα φορτηγό, σπρώχνοντας τους αξιωματικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Ο αστυνομικός που φόρεσε χειροπέδες στον Άγγλο κατέθεσε ότι ο ποδοσφαιριστής τον έσπρωξε βίαια, αναγκάζοντάς τον να πέσει προς τα πίσω και να χτυπήσει στην πλάτη και τα πόδια του, με αποτέλεσμα να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Να σημειώσουμε ότι οι τρεις Άγγλοι κινδυνεύουν με φυλάκιση έως τριών ετών με αναστολή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter