Την ενοχή του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλου πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλου πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης για τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλου ήταν η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην υφυπουργού και ακόμη τριών συγκατηγορουμενών του για τοκογλυφία.

Τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα.

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία , «αποδεικνύεται κατά τρόπο αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα και υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι δεν προστατεύτηκαν από το ενδεχόμενο η ιδιοκτήτρια να τους καταγγείλει στη δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ανθόπουλος δικάζεται σε πρώτο βαθμό μαζί με τους υπευθύνους της εταιρίας Namaco -μετέπειτα Gennet- Κωνσταντίνο Τσουκαλίδη, Αλέξανδρο Μαρτίνη και Κωνσταντίνο Υφαντή.

Το κατηγορητήριο

Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι της εταιρίας κατηγορούνται για τοκογλυφία από κοινού κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ενώ ο Γιάννης Ανθόπουλος για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός, κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια στην Οδέττη Πετρίδη και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε εφτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005. Έτσι, η εταιρεία καπνού της τελευταίας εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για το Γ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter