Tην εργασία και τα μάτια σας

Tην εργασία και τα μάτια σας

Η οικονομία της Ελλάδας εισέρχεται σε τελείως αχαρτογράφητα νερά. Η οικονομική κατάσταση της χώρας έβαινε σε ύφεση πριν από την εμφάνιση της επιδημίας.

Τώρα τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα. Με τους περιορισμούς που επιβάλλονται ελέω κορονοϊού η αγορά σε μεγάλο βαθμό θα νεκρώσει.

Τις πρώτες επιπτώσεις θα τις νιώσουν όσοι εργάζονται σε θέσεις τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει η τηλεεργασία. Επειδή στη λογική και πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη περιλαμβάνεται η ελαστική εργασία (όπως έχει αναπτυχθεί πολλές φορές από τους υπουργούς της), πολλές υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Υποθέσεις οι οποίες αν γίνουν πράξη θα οδηγήσουν στη φτώχεια χιλιάδες νοικοκυριά. Και καθώς η οικονομία είναι ένας διαρκής κύκλος εσόδων – εξόδων, στη συνέχεια θα καταρρεύσουν οι επιχειρήσεις οι οποίες είχαν με οποιονδήποτε τρόπο επέμβει στο εισόδημα των υπαλλήλων τους. Οι επιχειρηματίες όλων των κλάδων θα πρέπει να κοιτάξουν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους, να κρατήσουν πρώτιστα ζωντανούς τους εργαζόμενους σε αυτές. Να μη βρουν δηλαδή ευκαιρία να καθυστερήσουν ή να μειώσουν μισθούς και ημερομίσθια.

Για να μην καταρρεύσει η οικονομία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα προς διευκόλυνση πολιτών και επιχειρήσεων. Μέτρα που θα λαμβάνουν υπόψη την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και όχι τη φαντασιακή, σε πρωτόγνωρες συνθήκες παγκόσμιας κρίσης. Οφειλές ΦΠΑ, ασφαλιστικών ταμείων, δόσεων σε εφορίες, χρεών σε τράπεζες οφείλει να τα ρυθμίσει χωρίς καθυστέρηση. Αν και σε αυτή την περίπτωση διστάσει και δεν κινηθεί άμεσα, θα προκαλέσει τέτοια κοινωνική καταστροφή που πολλοί θα αναπολήσουν την περίοδο των μνημονίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter