Την ευθύνη στους «γραφειοκράτες» αποδίδει ο Χατζηδάκης για τις εκκρεμείς συντάξεις

Την ευθύνη στους «γραφειοκράτες» αποδίδει ο Χατζηδάκης για τις εκκρεμείς συντάξεις

Στους «γραφειοκράτες» απέδωσε την ευθύνη των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Την πολιτική ευθύνη του προκατόχου του στο υπουργείο Εργασίας και εν γένει της κυβέρνησης αποπειράθηκε να αποσείσει ο Κ. Χατζηδάκης σε σχέση με την εκτεταμένη καθυστέρηση απονομής συντάξεων, ζητώντας από τους «γραφειοκράτες» να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

«Θα προβλέπεται μηχανισμός συμψηφισμού για όσους πάρουν κάτι που δεν το δικαιούνται» είπε και πρόσθεσε: «Λέω όμως κάτι για να το ακούσουν και οι γραφειοκράτες και όποιος άλλος εμπλέκεται. Ένα κράτος -όποιο κι αν είναι αυτό- το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για ένα, δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από 40 κόσκινα για να τους δώσει έστω έναντι. Το ξεκαθαρίζω και να το ακούνε και οι οποίοι γραφειοκράτες. Με εμένα υπουργό αυτό αποκλείεται να γίνει. Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί».

Προανήγγειλε δε την κατάθεση τροπολογίας για την καταβολή της εθνικής σύνταξης και των αναδρομικών χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές δυσκολίες σε όσους περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους.Επιπλέον, τόνισε ότι στο Δημόσιο αυτοί που βρίσκονται σε αναμονή αλλά δεν θα πάρουν τη σύνταξη που υπολόγιζαν, ανέρχονται στο 3% . «Γι΄ αυτά τα ποσοστά θα μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί;» διερωτήθηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter