Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το κράτος

Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το κράτος

Το μέλλον με την πανδημία του κορονοϊού να έχει εισβάλει για τα καλά στη χώρα μας δεν προβλέπεται ευοίωνο.

Από σήμερα είναι κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα. Η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα σιγά-σιγά αλλά σε πολλές περιπτώσεις με καθυστέρηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ακόμα ένα διάγγελμα χθες το απόγευμα. Όσοι έτυχε να ακούσουν ή να διαβάσουν το διάγγελμα του γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν θα διαπίστωσαν ότι αυτό του έλληνα πρωθυπουργού είναι αντιγραφή.

Και ο γάλλος αλλά και ο έλληνας αντιγραφέας του καλλιεργούν το σλόγκαν «όλοι έχουμε ευθύνη”.

Σίγουρα όλοι έχουμε ευθύνη αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η Πολιτεία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την ευθύνη να λειτουργούν σωστά οι κρατικές δομές Υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να λαμβάνει έγκαιρα μέτρα και όχι με καθυστέρηση πολλών ημερών όπως αυτές που έλαβε για το κλείσιμο των σχολείων και τις μεσοβέζικες για το εκκλησιαστικό.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους και τις πλατείες.

Υπάρχει προσωπική ευθύνη αλλά πρέπει να την καλλιεργεί η κυβέρνηση στους πολίτες, με τις πράξεις των υπουργών της να είναι παραδείγματα για αυτούς. Γιατί δυστυχώς η μέχρι τώρα συμπεριφορά ορισμένων δεν συνάδει με όσα τώρα διακηρύττουν.

Το «όλοι έχουμε την ευθύνη» εμπεριέχει και μια πονηριά από την πλευρά όσων όψιμα το θυμήθηκαν και κρύβονται τώρα πίσω από αυτό. Γιατί έχουν στόχο αν τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο, να αποποιηθούν την ευθύνη και να τη ρίξουν στους πολίτες που «δεν συνεμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις».

Παλαιό το κόλπο των κυβερνήσεων. Αυτές τα είπαν αλλά οι πολίτες δεν υπάκουσαν.

Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που μόλις πριν από μερικές εβδομάδες διακήρυττε την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας ως το μέγιστο καλό για τον τόπο και την οικονομία δεν μπορεί να έρχονται σήμερα και να γίνονται οι φανατικοί υπερασπιστές του κρατισμού.

Είναι η απόλυτη κοροϊδία για τους έλληνες πολίτες: Δεν μπορούν να λένε και πάλι ψέματα στον λαό αυτοί που σε όλες τις περιόδους κρίσης έβγαζαν την ουρά τους απέξω.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους ως κράτος, ας ζητήσουν συγγνώμη για τα fake news που τάιζαν τον λαό και ας κοιτάξουν να βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητη η χώρα από αυτή τη λαίλαπα. Είναι δική τους ευθύνη και κανενός άλλου. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter