Την ίδια μέρα που η ΝΔ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Μανώλη Κεφαλογιάννη, η OLAF δήλωσε ότι τον ερευνά για απάτη

Την ίδια μέρα που η ΝΔ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Μανώλη Κεφαλογιάννη, η OLAF δήλωσε ότι τον ερευνά για απάτη

Ακόμα υπό έλεγχο από την OLAF, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης βρίσκεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.neweurope.eu.

Όπως έχει αποκαλύψει το Documento, πρώην συνεργάτιδα του ευρωβουλευτή είχε καταγγείλει ενώπιον Έλληνα Εισαγγελέα και της OLAF ότι ο Μ. Κεφαλογιάννης ασκούσε φορτικές πιέσεις και εκβιασμό μέχρι τρομοκράτησης σε βάρος της, υπαλλήλους που πληρώνονταν από τις Βρυξέλλες για να τον επικουρούν στην Ελλάδα, κέρδη ακόμη και από τις δαπάνες που του δικαιολογούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρεται στο σημερινό δημοσίευμα, η OLAF επιβεβαίωσε ότι η έρευνα είναι ακόμα εν εξελίξει, γεγονός που σημαίνει ότι ο ευρωβουλευτής –με την ανοχή της Νέας Δημοκρατίας- θα μπει στην κούρσα της επανεκλογής με τη σκιά της OLAF να πέφτει βαριά επάνω του. Κάτι που δεν φαίνεται ικανό βέβαια για να προβληματίσει τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, η OLAF απάντησε στις 11 Φεβρουαρίου 2019 ότι «Μπορεί να επιβεβαιώσει πως ερευνά τις κατηγορίες για απάτη και παρατυπίες σχετικά με τη χρήση επιδομάτων βοηθού του κοινοβουλίου από τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Παρόλα αυτά, επειδή η έρευνα είναι εν εξελίξει, η OLAF δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να προστατευτεί το απόρρητο των εν εξελίξει και πιθανώς επακόλουθων ερευνών, μεταγενέστερων δικαστικών αποφάσεων και διαδικαστικών δικαιωμάτων».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμα ότι μολονότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τον περασμένο Οκτώβριο το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, αυτό πιθανώς να συνδέεται με το γεγονός ότι τα όσα αποδίδονται ως κατηγορίες στον ευρωβουλευτή αποτελούν κοινή πρακτική στους ευρωβουλευτές, που επέλεξαν να μην ανακινήσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε σήμερα να ανακοινώσει 15 νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές θα είναι και πάλι υποψήφιοι. «Δεδομένου όμως ότι το κόμμα δεν ήταν ακόμα κάτω από χρονική πίεση προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψήφιους (μάλιστα έχουν να ανακοινώσουν ακόμα είκοσι υποψηφίους), τίθεται το ερώτημα γιατί το κόμμα δεν περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή με την ελπίδα ότι η έρευνα θα ξεκαθάριζε με τον έναν τρόπο ή τον άλλον;». Ρητορικό ερώτημα από την ιστοσελίδα που προφανώς αγνοεί ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει να προστατεύει δια της σιωπής, πλήθος στελεχών της που κατά καιρούς έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις καταθέσεις της πρώην υπαλλήλου του ευρωβουλευτή, ο Μ. Κεφαλογιάννης, παρακρατούσε το 60% του μισθού της είχε σταθεί η αφορμή για να υποβληθεί από τη Δικαιοσύνη αίτημα για άρση της ασυλίας του Μαν. Κεφαλογιάννη. Μπορεί η ασυλία να μην ήρθη, η πρώην συνεργάτιδα όμως σε δεύτερη πολυσέλιδη κατάθεση, την οποία έδωσε καθώς ο Μαν. Κεφαλογιάννης υπέβαλε μήνυση εναντίον της, προχωράει σε νέες, ακόμη πιο σοκαριστικές καταγγελίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter