Την Κυριακή με το #Documento: «Πίσω από το παραπέτασμα», ένα βιβλίο αποκαλυπτικό για τον επαγγελματικό αντικομμουνισμό

«Πίσω Από το Παραπέτασμα»: ένα περιοδικό που συμπυκνώνει την ανάγκη των νικητών του ελληνικού Εμφυλίου να κυριαρχήσουν και ιδεολογικά στην ανυπότακτη γενιά που έφερε σε πέρας τον τιτάνιο αγώνα της εθνικής απελευθέρωσης αλλά έχασαν τον πόλεμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 οι ντόπιοι αγκιτάτορες της ιδέας του «ελεύθερου κόσμου» βρίσκουν βολικό σύμμαχο στις εκδοτικές τους προσπάθειες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες έχουν διαδεχτεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην επιτήρηση της περιοχής, και κλιμακώνουν την έκδοση εντύπων με σκοπό τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ένωσης. Τερατολογίες και ανυπόστατες πληροφορίες στοχεύουν στη δαιμονοποίηση του «εχθρού» και τη στρέβλωση της πραγματικότητας. Αν πεινάς σκέψου πόσο πεινάνε στη Σοβιετική Ένωση και μη μιλάς. Αν υποφέρεις στα μακρονησιώτικα κολαστήρια του μετεμφυλιακού κράτους σκέψου τα γκουλάγκ και υπόγραψε τη δήλωση μετανοίας. Αν δυσανασχετείς με το πλέγμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει δεξιές και κεντρώες κυβερνήσεις αναλογίσου το ανελεύθερο καθεστώς των σοβιέτ.

Κυνική, ωμή και χυδαία προπαγάνδα στην υπηρεσία των δοσίλογων που αναβαπτίστηκαν και αποκαθάρθηκαν στην κολυμβήθρα του Εμφυλίου και της «μεγάλης και πιστής συμμάχου» Αμερικής.                   

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.