Την Παρασκευή διαπιστώθηκε κρούσμα στη Βουλή και ανακοινώθηκε την Κυριακή

Την Παρασκευή διαπιστώθηκε κρούσμα στη Βουλή και ανακοινώθηκε την Κυριακή

Το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε κρούσμα κορονοϊού στη Βουλή και αντί να ανακοινωθεί την ίδια μέρα, η αρμόδια ενημέρωση έγινε το βράδυ της Κυριακής, προκαλώντας ανησυχία στους υπαλλήλους και τους λοιπούς εργαζόμενους στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής από αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε ασυμπτωματικό κρούσμα σε υπάλληλο της Διεύθυνσης Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, ο οποίος δεν είχε προσέλθει στην υπηρεσία και στη Βουλή μετά την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, παρότι το πρωτόκολλο ιχνηλάτησης επέβαλε τον έλεγχο των επαφών του κρούσματος μόνο τις 2-3 μέρες προ της θετικοποίησής του, κρίθηκε σκόπιμο να ιχνηλατηθούν και να αξιολογηθούν οι επαφές του κατά την τελευταία ημέρα προσέλευσής του στην εργασία. «Αυτές που αξιολογήθηκαν ως στενότερές επαφές -22 άτομα- υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο PCR στις 24/10, ο οποίος απέβη αρνητικός για όλους στις 25/10» σημειώνουν και προσθέτουν: «Το πρωί του Σαββάτου διενεργήθηκε απολύμανση σε όλα τα γραφεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας και στους κοινόχρηστους χώρους του πρώτου ορόφου του Μεγάρου».

Σύμφωνα με άλλες κοινοβουλευτικές πηγές, απολύμανση έγινε και τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία του πρώτου ορόφου της Βουλής, ενώ -κατά τις πηγές- σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται τέσσερις στενογράφοι.

Πρέπει να απαντηθεί αρμοδίως γιατί το νέο κρούσμα δεν ανακοινώθηκε την ίδια μέρα που διαπιστώθηκε, με δεδομένο ότι από την Παρασκευή έως την Κυριακή έλαβε χώρα η συζήτηση πρότασης δυσπιστίας. Πρόκειται για μία κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, στην οποία πήραν το λόγο περίπου 150 βουλευτές και 24 υπουργοί. Κι αν συνυπολογιστούν και οι συνεργάτες υπουργών και βουλευτών, τότε ο αριθμός όσων πέρασαν από τη Βουλή αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter