Την Παρασκευή στη Βουλή τα τελευταία προαπαιτούμενα και το μεσοπρόθεσμο

Την Παρασκευή στη Βουλή τα τελευταία προαπαιτούμενα και το μεσοπρόθεσμο

Την Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή «πακέτο» το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Στις 8 Ιουνίου το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα θα κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος, μετά και την σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Συγκεκριμένα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (σ.σ. Δευτέρα και Τρίτη) θα διεξαχθεί η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ενώ Τετάρτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη Πέμπτη.

Επίσης, εντός της ημέρας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που τροποποιεί το πλαίσιο λειτουργίας των Ανώνυμων Εταιριών και το οποίο εξίσου εμπεριέχει ρυθμίσεις που εντάσσονται στις υποχρεώσεις της χώρας για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αξιοσημείωτο πως και το νομοσχέδιο για την «αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», που συζητείται στην Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεω της Βουλής, αποτελεί μέρος των προαπαιτούμενων, συνθέτοντας τον καμβά των υποχρεώσεων της ελληνικής πλευράς για την επιτυχή έκβαση της τελευταίας αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα των θερινών τμημάτων της Βουλής

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε, επίσης, το πρόγραμμα των θερινών τμημάτων. Το Α’ θερινό τμήμα θα λειτουργήσει από 16 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, ενώ το Β΄ θερινό τμήμα από 23 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου. Το Γ΄ θερινό τμήμα θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 30 του ίδιου μήνα, καθώς από 1η Οκτώβρη ξεκινά η νέα κοινοβουλευτική σύνοδος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter