Αδιευκρίνιστη η στάση του ΔΝΤ

Την Πέμπτη στο Euroworking Group οι διαβουλεύσεις για ελάφρυνση χρέους και τα 88 προαπαιτούμενα

Από το EWG (EuroWorking Group) της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018 ξεκινούν οι κρίσιμες διαβουλεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, την ελάφρυνση του χρέους και την ανάπτυξη μετά το τέλος του προγράμματος.

Οι συζητήσεις θα προετοιμάσουν το άτυπο Eurogroup στο τέλος του μήνα, όπου η χώρα μας θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την επόμενη μέρα.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα σενάρια για ελάφρυνση του χρέους αλλά και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μετά την έξοδο από την επιτροπεία.

Στο τραπέζι του EuroWorking Group θα εξεταστεί επίσης η πρόοδος στα 88 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε σχέση με τη συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού, η οποία θα αποσαφηνιστεί ή τουλάχιστον έτσι εκτιμάται, κατά την εαρινή Σύνοδό του στις 20 – 22 Απριλίου.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.