Την Τετάρτη η δίκη για το ξυλοδαρμό των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

Την Τετάρτη η δίκη για το ξυλοδαρμό των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δίκη αστυνομικού της ομάδας ΥΜΕΤ, που τραυμάτισε τις καθαρίστριες Β. Γκόβα και Ευαγγελία Αλεξάκη, στις 10 Ιούλη του 2014 μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, από τις 9 το πρωί θα ξεκινήσει συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η, που καλεί και τη συγκέντρωση στα δικαστήρια:

«Λόγω της έλευσης της Τρόικας και της παραδειγματικής αντίστασης των καθαριστριών, διμοιρία των ΥΜΕΤ αναλαμβάνει δράση. Ένας άντρας της διμοιρίας, μπαίνει μπροστά, ουρλιάζοντας να μαζέψουν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. Επιτίθεται με μανία στις καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα, οι οποίες προσπαθούν να προστατεύσουν τους αλληλέγγυους -ες και τις συναδέλφισσές τους.

Με ιδιαίτερη βία, τραυματίζει την καθαρίστρια Ευαγγελία Αλεξάκη και της προκαλεί σοβαρή ρήξη τενόντων στο χέρι και στην συνέχεια σηκώνοντας κυριολεκτικά στον αέρα τη συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα, την προσαγάγει, τραυματίζοντάς την στα πλευρά. Οι συνέπειες της αστυνομικής βίας στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες είναι η συνδέλφισσα Βάσω Γκόβα για μεγάλο διάστημα να υποφέρει από αβάσταχτους πόνους στα πλευρά και δύσπνοια, ενώ η Ευαγγελία Αλεξάκη μετά από το σοβαρό τραυματισμό της ήταν αδύνατο να εργαστεί για μήνες, ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πολύμηνη θεραπεία.

Σαν να μην έφτανε η βία που ασκήθηκε στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, ο αστυνομικός Τσοκαναρίδης, αντιστρέφοντας τα γεγονότα και διαψεύδοντας δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, καταθέτει μήνυση εναντίον τους για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Οι καθαρίστριες παράλληλα τον μήνυσαν, ζητώντας την τιμωρία του για την βάρβαρη καταστολή εναντίον τους που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρή σωματική και ψυχολογική βλάβη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter