Την Τρίτη βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ των Τρικαλινών αγροτών

Την Τρίτη βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ των Τρικαλινών αγροτών

Τα τρακτέρ στο δρόμο βγάζουν την Τρίτη 28 Γενάρη στις 12.00΄ στην πλατεία Μεγαλοχωρίου και στις 11.00΄ στο Ζάρκο (παράπλευρη οδός), οι Τρικαλινοί αγρότες.

Όπως είπαν, θα συμμετάσχουν και στο Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στην έκθεση «Αγρότικα» το Σάββατο 1η Φλεβάρη ώρα 12.00

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρουν:

«Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους συναδέλφους αγρότες κτηνοτρόφους. Συμμετέχουμε στις Πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν στην Πανελλαδική σύσκεψη Ομοσπονδιών και αγροτικών συλλόγων αγροτών και κτηνοτρόφων στη Νίκαια της Λάρισας.

Βγαίνουμε στο δρόμο για τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα που μας απασχολούν. Προβλήματα που δε λύνει αλλά αντιθέτως τα οξύνει και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ που ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή-αντι αγροτική πολιτική, που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η ΚΑΠ της Ε.Ε. Πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία των εμποροβιομηχάνων και οδηγεί εμάς τους αγρότες κτηνοτρόφους στη φτώχεια την ανέχεια την εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα.

-Βγάζουμε τα τρακτέρ στο δρόμο την Τρίτη 28 Γενάρη στις 12.00΄ στην πλατεία Μεγαλοχωρίου & στις 11.00΄ στο Ζάρκο (παράπλευρη οδός).

-Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στην έκθεση «Αγρότικα» το Σάββατο 1η Φλεβάρη ώρα 12.00΄

Βγαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας με τα παρακάτω αιτήματα:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας ενάντια στο αίσχος των «ανοιχτών» εξευτελιστικών τιμών που διαμορφώνουν όπως θέλουν οι εμποροβιομήχανοι με τις «πλάτες» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής (τα πανάκριβα: πετρέλαιο, ρεύμα, σπόρους, λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές κλπ), που εξαιτίας τους, δεν καταφέρνουμε πολλές φορές να καλύπτουμε ούτε τα έξοδα.

Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει δίκαια και έγκαιρα το σύνολο των ζημιών και των νόσων, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί το μπάσιμο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, όπου και περισσότερα θα πληρώνουμε και μικρότερες αποζημιώσεις θα παίρνουμε.

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα γενικότερα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο νόμο για την ασφάλιση, ενάντια στις εξευτελιστικές συντάξεις των 330 € και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην υγεία και την πρόνοια.

Όχι στη συνέχιση της άγριας φορολογίας και των χαρατσιών κάθε είδους στα σπίτια και την παραγωγή, που αδειάζουν τις τσέπες μας.

Όχι στη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, που σχεδιάζουν τα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που θα είναι σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων.

Το σταμάτημα των αγροτοδικείων και την καταστολή των λαϊκών αγώνων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο.

Συνάδελφοι Αγρότες Κτηνοτρόφοι,

μπροστά σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση που μας έχουν φέρει οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος του αγώνα.

Όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε καταχτήσεις με τους αγώνες μας (αφορολόγητο, αναστολή του τέλους επιτηδεύματος, το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, την ανακοπή του πράσινου τέλους στο νερό, τη μη φορολόγηση των επιδοτήσεων μέχρι 12.000 € κλπ), να βάλουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα.

Δυναμώνουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, κανένας φτωχός αγρότης κτηνοτρόφος έξω από τον ΑΣ, συμμετέχουμε, παίρνουμε πρωτοβουλίες για τα προβλήματά μας, για τη ζωή μας. Αναπτύσσουμε κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που κι αυτά πλήττονται από την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική».

Πηγή: Ενεργός Πολίτης Τρικάλων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter