Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Την Τρίτη παραδίδεται το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στη μία το μεσημέρι, παραδίδεται στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού, στην Αιτωλοακαρνανία.

Η ανακοίνωση ήρθε από το γραφείο του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, με την σημείωση ότι έτσι υλοποιείται η δέσμευση που έδωσε κατά την διάρκεια της επιθεώρησης του αυτοκινητόδρομου, ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να δοθεί στους πολίτες ένα τμήμα του δρόμου».

Το τμήμα που θα δοθεί στην κυκλοφορία, εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας. Πρόκειται για ένα τμήμα νέου αυτοκινητόδρομου 26 χιλιομέτρων που σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα της παράκαμψης Αγρινίου (Κεφαλόβρυσο – Κουβαράς) θα δημιουργήσει ένα ενιαίο τμήμα 59 χιλιομέτρων.

Από εκεί και πέρα το τμήμα Γαβρολίμνη – Κεφαλόβρυσο μήκους 33 χιλιομέτρων  αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν τη λειτουργική παράδοση του αυτοκινητοδρόμου τον Μάρτιο του 2017.

Πηγή: Epiruspost.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.