Την Τρίτη στην Ολομέλεια η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά Παπαγγελόπουλου

Την Τρίτη στην Ολομέλεια η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά Παπαγγελόπουλου

Την ερχόμενη Τρίτη θα τεθεί προς ψήφιση το αίτημα 30 βουλευτών της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για το Novartis-Gate.

Μετά το πέρας της προθεσμίας κατάθεσης αιτήματος από 30 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη γνωμοδότηση του τριμελούς οργάνου ανωτάτων εισαγγελέων επί της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής από τη ΝΔ και των τεσσάρων φερόμενων αδικημάτων επί των οποίων ζητείται διερεύνηση, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να δρομολογήσει τις διαδικασίες συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον πρόεδρο της Βουλής, η συζήτηση θα διεξαχθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης μετά το πέρας της μυστικής ψηφοφορίας με κάλπη. «Θέματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να τελειώνει όσο το δυνατόν νωρίτερα» δήλωσε ο Κ. Τασούλας.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα φερόμενα αδικήματα του Δ. Παπαγγελόπουλου είναι τα εξής:

1. Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών

2. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος

3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος

4. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία

Θα μιλήσει ο Παπαγγελόπουλος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο Δ. Παπαγγελόπουλος θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του αναφορικά με το Novartis – Gate. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο τέως αν. υπουργός Δικαιοσύνης θα κάνει λόγο για πρωτοφανή πολιτική σκευωρία, επισημαίνοντας το γεγονός ότι εγκαλείται για ηθική αυτουργία σε μία υπόθεση που δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός.

Κατατίθενται Αναπτυξιακός και Αντικαπνιστικός νόμος

Κατά τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής, «ανά πάσα στιγμή» αλλά «και ως τη Δευτέρα» αναμένεται να κατατεθούν το Αναπτυξιακό και το Αντικαπνιστικό νομοσχέδιο από τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας αντίστοιχα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter