Θοδωρής Τσάτσος: «Η μουσική είναι σαν την πρώτη γουλιά του πρωινού καφέ»

Θοδωρής Τσάτσος: «Η μουσική είναι σαν την πρώτη γουλιά του πρωινού καφέ»
Θοδωρής Τσάτσος
Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

 

Είµαι ο… Θοδωρής Τσάτσος, ψυχολόγος, στιχουργός και ερµηνευτής.

Παίζω… Αν και οι ορολογίες θεωρώ ότι είναι πολύ περιοριστικές, τα τραγούδια µου εντάσσονται στο ευρύτερο έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο.

H σχέση µου µε τη µουσική ξεκίνησε… Από µικρός αγαπούσα πολύ τη µουσική χωρίς ποτέ να σκεφτώ πως θα ασχοληθώ µε αυτήν. Στα 18 µου ένας φίλος µου πρότεινε να γίνω τραγουδιστής στο metal συγκρότηµα που θα έφτιαχνε. Λίγο µετά ξεκίνησα µαθήµατα τραγουδιού τα οποία συνέχισα για οκτώ χρόνια.

H πιο σηµαντική επαγγελµατική µου στιγµή µέχρι σήµερα… Η κυκλοφορία του πρώτου µου προσωπικού δίσκου.

Αγαπώ… Τη µουσική, τα βιβλία, το θέατρο, τα ξενύχτια µε φίλους, να δουλεύω µε ωραίους ανθρώπους.

Σιχαίνοµαι… Την αγένεια, την εµµονή στην άγνοια, τη µικροψυχία.

Όταν δεν παίζω µουσική… Εργάζοµαι ως ψυχολόγος καθώς επίσης και στην κοινωνική επιχείρηση Black Light, η οποία µεταξύ άλλων πραγµατοποιεί εκπαιδεύσεις σε καταστήµατα λιανικής πώλησης για την ορθή εξυπηρέτηση τυφλών πελατών.

Καλλιτέχνης-είδωλο… Μεταξύ πολλών από τους Ελληνες λατρεύω τη µουσική του Σταµάτη Κραουνάκη. Ο αγαπηµένος µου ξένος τραγουδοποιός είναι ο Μπίλι Τζόελ.

Αγαπηµένοι στίχοι… Ξεχωρίζω µια φράση από το τραγούδι «Σιµούν» του Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Ολα στραβά γινήκανε και όλα είναι ωραία».

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στιλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει… Η «Ανακωχή» του Τζίµη Πανούση.

Η µουσική είναι σαν… Την πρώτη γουλιά πρωινού καφέ.

Εάν δεν ήµουν µουσικός… ∆εν νιώθω πως είµαι… Αντιλαµβάνοµαι τον εαυτό µου σαν κάποιον που αγαπά πολλά πράγµατα και βάζει ενέργεια και ψυχή σε όλα αυτά.

Θοδωρής Τσάτσος
Θοδωρής Τσάτσος

 

H πολιτική… Είναι αυτό που κάνεις την κάθε µέρα. Είναι ο τρόπος που πλησιάζεις τους ανθρώπους. ∆εν είναι συνθήµατα και βεβαιότητες.

Η θρησκεία… Είµαι πολύ µακριά από δόγµατα και τελετουργίες. Οταν νιώθω την ανάγκη προσεύχοµαι σε κάτι δικό µου.

Στα άµεσα σχέδιά µου… Να µοιραστώ τα τραγούδια του δίσκου ζωντανά µε τον κόσµο όταν αυτό επιτραπεί. Είναι κάτι που το περιµένω µε µεγάλη ανυποµονησία.

Ο νέος δίσκος µου… Εχει τίτλο «Το πιο δικό µου ψέµα» και κυκλοφορεί από την MLK. Η παραγωγή και η ενορχήστρωση είναι του συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου που υπογράφει και τέσσερις από τις συνθέσεις. Οι υπόλοιπες ανήκουν στους Κώστα Γάκη, Σπύρο Παρασκευάκο, Γιώργο Κυριάκο και ∆ηµήτρη Ιλεµόσογλου. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι δικοί µου, εκτός από ένα που το έχει γράψει η Αθηνά Σπανού. Τέλος, στον δίσκο συµµετέχει σε δύο κοµµάτια η ερµηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου.
Η συνέντεξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento στις 16/5/2021

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter