Θολώνει τα νερά ο Μητσοτάκης κατηγορώντας Πούτιν – Ερντογάν για σχέδιο αποσταθεροποίησης

Θολώνει τα νερά ο Μητσοτάκης κατηγορώντας Πούτιν – Ερντογάν για σχέδιο αποσταθεροποίησης

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διασκεδάσει κακήν κακώς τις εντυπώσεις το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, κάνοντας παράλληλα «μασάζ» στο υπουργικό του συμβούλιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστρατεύει το αφήγημα των… ξένων δυνάμεων που επιβουλεύονται τη… σταθερότητα της χώρας.

Συγκεκριμένα, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό Συμβούλιο μίλησε για την ενεργειακή κρίση, υποστηρίζοντας πως η Μόσχα προκαλεί αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της ενώ συνέχισε διατεινόμενος πως Πούτιν και Ερντογάν θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το διεθνές περιβάλλον έχει μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν μαύρο χειμώνα. Ο πόλεμος συμπλήρωσε 6 μήνες, η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο η τιμή του οποίου εκτοξεύτηκε κατά 10 φορές. Πρωτοφανής η απειλή για ολόκληρη τη δύση, απειλή στρατηγικού χαρακτήρα γιατί όλα δείχνουν ότι η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Κάνει παρεμβάσεις στα κράτη που υπερασπίζονται την ειρήνη. Ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Οι προκλήσεις και το μεταναστευτικό στο εσωτερικό μέτωπο. Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας.

Ζητάμε κοινή απάντηση στην κρίση. Είχα προειδοποιήσει από τους πρώτους, είχα προκαλέσει αντιδράσεις στις Βρυξέλλες. Τώρα μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Φον ντερ Λάιεν θα πω κάλλιο αργά παρά ποτέ. Επιμένω ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς ενιαία αντίδραση μεγαλώνει τα προβλήματα.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι υψώνει αναχώματα στις αυξήσεις. Το λέει και θα συνεχίσει να το κάνει όπου χρειάζεται αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter