Θωμαΐδης: Αύξηση 61% στα λύματα της Αττικής – Πιθανό να έχουμε 8.000 κρούσματα σήμερα (Video)

Θωμαΐδης: Αύξηση 61% στα λύματα της Αττικής – Πιθανό να έχουμε 8.000 κρούσματα σήμερα (Video)

Όπως έχει γράψει το documentonews.gr, πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται νέα άνοδος και ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Νίκος Θωμαΐδης, καθώς όπως είπε στον ΣΚΑΪ, την Τρίτη οι νέες μολύνσεις από κορονοϊό θα είναι κοντά στις 8.000.

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αυτή τη βδομάδα έχουν παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 61%. Μάλιστα, επιβεβαίωσε

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε: «Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες» και συνέχισε εκτιμώντας πως η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, όπως υποστήριξε, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλία με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα αλλά και στην Πελοπόννησο όπου «έχουν θέμα» πρώτα η Λακωνία και η Αρκαδία και ακολουθούν η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Τέλος, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανή η κάμψη αυτού του νέου πανδημικού κύματος μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter