Θωμαϊδης: Επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε «κόκκινες» περιοχές

Θωμαϊδης: Επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε «κόκκινες» περιοχές

Σταθεροποίηση στο ιικό φορτίο στα λύματα «βλέπει» ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, δηλώνοντας περισσότερο αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

«Εδώ και δύο εβδομάδες τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί. Το ίδιο και το ιικό φορτίο στα λύματα. Ωστόσο, στην Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένει υψηλό» δήλωσε ο Νίκος Θωμαΐδης. «Η κατάσταση έχει ελεγχθεί και ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι γύρω στο 1 και η θετικότητα είναι 1,2-1,5. Είναι καλοί οι δείκτες, ενώ αυξάνει και ο ρυθμός εμβολιασμού», πρόσθεσε.

Ωστόσο ανησυχητικός είναι ο δείκτης των διασωληνωμένων και των θανάτων σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, τονίζοντας ότι θέλει έναν μήνα μετά τη μείωση των κρουσμάτων για να υποχωρήσει. «Η μεγάλη εικόνα λέει ότι έχουμε έναν ρυθμό αύξησης των απωλειών, ο οποίος βαίνει μειούμενος. Δεν έχει την τάση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται ότι πάμε σε έναν κυλιόμενο μέσο όρο εβδομάδας που θα είναι γύρω στο 90-95 και κάποιες μέρες ίσως δούμε και 100», επισήμανε ο Νίκος Θωμαΐδης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ίσως θα έπρεπε να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε «κόκκινες» περιοχές, ενώ κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί τονίζοντας ότι η τρίτη δόση παρέχει σημαντική προστασία μέσα σε μια εβδομάδα από τη χορήγησή της.

Πάντως, ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι τα μέτρα λειτουργούν και ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με κάποιους περιορισμούς μεν, πολύ καλύτερα όμως από πέρυσι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter