Θωμαΐδης για «Συναυλία Ειρήνης»: Να ακουστεί το μήνυμα της αλληλεγγύης όσο γίνεται πιο μακριά

Θωμαΐδης για «Συναυλία Ειρήνης»: Να ακουστεί το μήνυμα της αλληλεγγύης όσο γίνεται πιο μακριά

«Η αλληλεγγύη είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες. Οφείλουμε να δώσουμε τα δικά μας όπλα, την μουσική και το τραγούδι, για να ακουστεί το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ειρήνης όσο γίνεται πιο μακριά», τόνισε ο τραγουδιστής Κώστας Θωμαΐδης.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο», αναφορικά με την αποψινή Συναυλία Ειρήνης, υπογράμμισε: «Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία την αλληλεγγύη του για τους αδύναμους. Ο ίδιος επίσης πολλές φορές, έχει βρεθεί στη θέση του αδύναμου. Παραμένει αξέχαστη στη μνήμη μου η φωτογραφία με τις τρείς γιαγιάδες στη Μυτιλήνη που έδιναν γάλα στα βρέφη των προσφύγων. Αυτή η φωτογραφία τα λέει όλα γιατί όπου υπάρχει πόλεμος, δεν υπάρχει ζωή. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα έγκλημα. Όπως όλοι οι πόλεμοι είναι εγκλήματα, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι όλοι ηττημένοι γιατί όταν σταματήσει αυτός ο πόλεμος θα έχει αφήσει πίσω του καταστροφές και θα έχει αλλάξει κατά πολύ τις κοινωνίες και τις ζωές μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα τεράστια ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Απέναντι σ’ αυτά και στον πόλεμο, η αλληλεγγύη είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε. Εμείς οι καλλιτέχνες, οφείλουμε να δώσουμε τα δικά μας όπλα και τη δύναμή μας για να ακουστεί το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ειρήνης όσο γίνεται πιο μακριά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter