Θωμαΐδης: Ο κορονοϊός μεταφέρεται στην επαρχία – Μας εκπλήσσει η ταχύτητα μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Θωμαΐδης: Ο κορονοϊός μεταφέρεται στην επαρχία – Μας εκπλήσσει η ταχύτητα μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Ταχύτατη είναι η εξάπλωση του στελέχους Δέλτα σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη ο οποίος επισήμανε πως είναι το  κυρίαρχο στέλεχος σε αρκετές περιοχές αν και οι επιστήμονες ανέμεναν πως θα επικρατήσει από τον Σεπτέμβριο.

Ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε πως το στέλεχος Δέλτα μεταδίδεται τουλάχιστον 70 φορές πιο γρήγορα και τόνισε πως τα αποτελέσματα από την ανάλυση των λυμάτων παρουσιάζουν μικτή εικόνα ως προς τη διασπορά του ιού. Όπως εξήγησε η μικτή αυτή εικόνα σχετίζεται τόσο με τις μετακινήσεις από τις πόλεις στην επαρχία και με τη μη χρήση μάσκας, όσο και με τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα: «Το στέλεχος Δέλτα μας εκπλήσσει κάθε εβδομάδα για το πόσο γρήγορα μεταδίδεται».  

«Υπάρχουν περιοχές, οι οποίες έχουν μια σταθεροποιητική τάση στην αύξηση του ιικού φορτίου, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα, που σημαίνει ότι η διασπορά είναι σταθερή στην κοινότητα, αλλά και περιοχές, στις οποίες έχουμε μια σημαντική αύξηση. Μάλιστα, στην Αλεξανδρούπολη και στα Χανιά έχουμε για 2η συνεχή εβδομάδα μεγάλη αύξηση, δηλαδή υπάρχει αυξημένη διασπορά», επισήμανε.

Πρόσθεσε πως από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται πλέον στις επαρχιακές πόλεις. Με βάση αυτή την εικόνα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα κινηθεί και τις επόμενες μέρες στα 3500 κρούσματα, ενώ τον Αύγουστο τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν και τα 4.500.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter