«Θωρακίζεται» η Ευρώπη απέναντι στο κορονοϊό – Μίνι lockdown και στο Βέλγιο από το Σάββατο

«Θωρακίζεται» η Ευρώπη απέναντι στο κορονοϊό –  Μίνι lockdown και στο Βέλγιο από το Σάββατο

Σε καθεστώς μίνι lockdown μπαίνει το Βέλγιο όπως ανακοίνωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία μετέχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι περιφέρειες και οι κοινότητες.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες αφότου ανιχνεύτηκε στη χώρα το πρώτο κρούσμα της νέας αφρικανικής μετάλλαξης, της λεγόμενης Nu της Μποτσουάνα η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία καθώς δεν είναι γνωστό ακόμα αν τα υπάρχοντα εμβόλια παρέχουν ανοσία.

Έτσι από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου, κλείνουν όλα τα νυχτερινά κέντρα και οι ντισκοτέκ, ενώ η εστίαση θα κλείνει τις πόρτες της στις 11 μ.μ., ενώ θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι. Τέλος μπαίνει σε πάρτι και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους εκτός των ιδιωτικών κατοικιών (εξαιρούνται γάμοι και κηδείες).

Οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες θα συνεχιστούν μόνο με καθίσματα και τήρηση αποστάσεων. Η χρήση της μάσκας θα είναι απαραίτητη σε όλους τους δημόσιους χώρους. Οι αθλητικοί αγώνες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους θα πραγματοποιούνται χωρίς κοινό. Οι αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους θα συνεχιστούν. Η τηλεργασία από το σπίτι θα παραμείνει υποχρεωτική τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου τόνισε ότι τα μέτρα χρειάζονται καθώς τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση κι ο αριθμός των κλινών που καταλαμβάνονται στις ΜΕΘ έχει διπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Βελγίου θα συνεδριάσει και πάλι στις 15 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε και η Πορτογαλία ενώ η Αυστρία βρίσκεται ήδη σε lockdown από την αρχή της εβδομάδας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter