Θρίλερ, αποβολές, διακοπή και δακρυγόνα στον Βόλο (2-2 με τον Ολυμπιακό)

Θρίλερ, αποβολές, διακοπή και δακρυγόνα στον Βόλο (2-2 με τον Ολυμπιακό)

Σε ένα ματς θρίλερ το Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου η ομώνυμη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Ολυμπιακό που φωνάζει για τη διαιτησία. Ηταν ένα ματς που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, διανθισμένο με 6 γκολ (μέτρησαν τα τέσσερα, τρία πέναλτι, δύο αποβλές, πολλές διακοπές και μια 45λεπτιη διακοπή στο φινάλε, τρία λεπτά πριν τη λήξη των καθυστερήσεων καθώς ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και των αστυνομικών δυνάμεων. Επεσαν δακρυγόνα, οι ομάδες αποχώρησαν στα αποδυτήρια, το γήπεδο άδειασε και μετά από 50 λεπτά οι ομάδες ξαναβγήκαν στο γήπεδο να παίξουν τα λεπτά που απέμεναν. Αντάλλαξαν πασούλες για δύο λεπτά και το ματς τελείωσε οριστικά μετά από τρεις ώρες!

Φανερά σοκαρισμένος από τη συντριβή στη Γερμανία, ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς αγχωμένος κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Βόλο σε μια αντεπίθεση να αιφνιδιάσει τους Πειραιώτες. Ο Γκαρσία έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, ο Ρέτσος τον ανέτρεψε λίγο πριν πλασάρει τον Πασχαλάκη και αφού ο Παπαπέτρου κλήθηκε από το VAR να δει τη φάση στο μόνιτορ, έδωσε πέναλτι και αποβολή. Ο Μωραίτης εκτέλεσε το πέναλτι, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά ο φορ του Βόλου πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ στο 20’.

Με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός πείσμωσε και άρχισε να βγαίνει πιο ορθολογικά μπροστά, όμως οι πολλές διακοπές στο ματς λόγω τραυματισμών δεν άφηνε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Στο 44’ σε μια σέντρα-φάουλ του Φορτούνη, ο Κόστιτς βγήκε να διώξει βρήκε μπάλα αλλά… έπεσε άγαρμπα στον προωθημένο Μπιανκόν. Το VAR κάλεσε πάλι τον ρέφερι να δει τη φάση και καταλογίστηκε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Κααμπί για το 1-1. Απόρροια των πολλών διακοπών ήταν τα 13 λεπτά καθυστερήσεων όπου ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κόμπα το σουτ του οποίου έσωσε ο Πασχαλάκης. Και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βόλος έμεινε κι αυτός με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Μύγας με 2η κίτρινη κάρτα,

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο δραματικό τρόπο που εξελίχθηκε το πρώτο. Στο 51’ ο Ιμπόρα ανέτρεψε τον Κόμπα και το νέο πέναλτι που καταλογίστηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Γκαρσία για το 2-1 του Βόλου. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και στο 54’ από σέντρα του Ροντινέι ο Καλογερόπουλος στη προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (2-2). Και στο 60’ οι Πειραιώτες από ωραία κομπίνα σε φάουλ και ασίστ του Φορτούνη ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR που φώναξε τον ρέφερι  να δει τη φάση. Το γκολ ακυρώθηκε παρά τις διαμαρτυρίες για οφσάιντ και το 2-2 παρέμεινε.

Οι Πειραιώτες πίεσαν ασφυκτικά αλλά άγχος και κούραση δεν τους άφησαν να έχουν καθαρό μυαλό. Νέο φάουλ και σέντρα του Φορτούνη στο 89’ κεφαλιά πάσα του Ελ Αραμπί στον Ελ Κααμπί, νέα κεφαλιά του Μαροκινού για το 2-3 αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ του Ελ Αραμπί!

Διακοπή και δακρυγόνα

Το ακυρωθέν γκολ έφερε την οργισμένη αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού που στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων άρχισαν να πετούν αντικείμενα και κροτίδες στις αστυνομικές δυνάμεις και προσπάθησαν να προχωρήσουν προς τα επίσημα. Επεσαν δακρυγόνα και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική αναγκάζοντας τον Παπαπέτρου να διακόψει προσωρινά το ματς κι ενώ οι φανατικοί του ολυμπιακού είχαν αποχωρήσει από τις εξέδρες. Οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια, κάποιοι από αυτούς με προβλήματα όρασης ή αναπνοής…

Το ματς ξεκίνησε στο άδειο γήπεδο μετά από 50 λεπτά προκειμένου να παιχτούν τα τρία τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων αλλά δεν άλλαξε το παραμικρό. Οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο αλλάξαν δυο λεπτά τη μπάλα με πασούλες και το ματς έληξε…

Ο Παπαπέτρου απέβαλε τους Ρέτσο, Μύγα κι έδειξε κίτρινες στους Μασούρα, Κόστιτς, Τρουιγιέ, Ασλανίδη, Φορτούνη, Κόμπα, Κορνέτ.

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (30’ Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Άλχο, Κόμπα (77’ Κορνέτ), Μωραϊτης (58’ Ασλανίδης), Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Καμαρά (72’ Καρβάλιο), Μπιέλ (23’ Εσε), Μασούρας (83’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter