Θρίλερ με την Αμάντα Σέιφριντ στην κορυφή του «Netflix»

Θρίλερ με την Αμάντα Σέιφριντ στην κορυφή του «Netflix»

To «Things heard and seen» προσπαθεί έντονα να γίνει μια διαφορετική ιστορία φαντασμάτων αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν τα καταφέρνει.

Ένα ζευγάρι μετακομίζει από το πολύβουο Μανχάταν σε μια μικρή πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης όπου ο σύζυγος πιάνει δουλειά ως καθηγητής στο τοπικό σχολείο ενώ η ζωγράφος γυναίκα του που πάσχει από βουλιμία κάνει στην άκρη την καριέρα της προκειμένου να βοηθήσει τον άντρα της. Το σπίτι που τους φιλοξενεί κρύβει ένα τραγικό γεγονός και φυσικά κάποια περίεργα συμβάντα δεν θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά κυρίως από την ηρωίδα αλλά και την μικρή κόρη της.

Το σενάριο του «Όσα ψιθυρίζει το σκοτάδι» αποτελεί μεταφορά του μυθιστορήματος «All things cease to appear» της Elizabeth Brundage. Το σκηνοθετικό ζευγάρι των Σαρί Σπρίνγκερ Σέρμαν και Ρόμπερτ Πουλτσίνι που ανέλαβε την διασκευή του, δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε άβγαλτο καθώς το 2003 είχαν δημιουργήσει το θαυμάσιο «American Splendor» με τον Πολ Τζαμάτι στο ρόλο του κομίστα Πέκαρ.

Μάλιστα για αυτή τη δουλειά του το δίδυμο των σκηνοθετών- σεναριογράφων που είναι ζευγάρι και στη ζωή, είχε προταθεί για το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου αλλά ηττήθηκε από τον Πίτερ Τζάκσον και το τρίτο μέρος της τριλογίας του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», την «Επιστροφή του βασιλιά» που είχε σαρώσει τα όσκαρ εκείνης της χρονιάς με 11 νίκες. Το «Things heard and seen» δεν πατάει τόσο στην δημιουργία της επιβλητικής μεταφυσικής ατμόσφαιρας, που έχει πάντως τις δυνατές στιγμές της, όσο στην κατασκευή ενός υπαινικτικού κλίματος αβεβαιότητας και εύθραυστης ευτυχίας που πηγάζει από τη σχέση του ζευγαριού.

Η Aμερικανίδα Αμάντα Σέιφριντ και κυρίως ο Bρετανός Τζέιμς Νόρτον, αποδίδουν ιδανικά την υπόγεια ένταση μιας σχέσης που φαίνεται ότι έχει προβλήματα καθώς και απόσταση ανάμεσα τους, η οποία δύσκολα θα καλυφθεί ειδικά από την στιγμή που ο δημοφιλής στις μαθήτριες του καθηγητής αρχίζει να ανακαλύπτει τον πραγματικό εαυτό του. Οι υποστηρικτικοί δεύτεροι ρόλοι – ειδικά η Νατάλια Ντάιερ του «Stranger Things»- έχουν το δικό τους λιθαράκι επιτυχίας στο φτιάξιμο μιας νοσηρής κατάστασης που γρήγορα θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται ούτε αναίμακτα ούτε πρωτότυπα.

Πολλά στοιχεία της δράσης από τη μέση και μετά δίνονται με ευκολία και χωρίς πειστικό τρόπο παρότι τα κλειδιά του σεναρίου – του οποίου η βάση είναι η ένωση του φυσικού κόσμου και του χώρου των πνευμάτων- προσφέρουν την δυνατότητα για να αναπτυχθεί μια διαφορετική ιστορία φαντασμάτων. Πάλι καλά που στο φινάλε η ανατροπή και οι εκπλήξεις έρχονται για να σώσουν κάπως την κατάσταση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter