Θρίλερ με την υπόθεση Αμπράμοβιτς και τα συμπτώματα δηλητηρίασης – Αντικρουόμενες πληροφορίες

Θρίλερ με την υπόθεση Αμπράμοβιτς και τα συμπτώματα δηλητηρίασης – Αντικρουόμενες πληροφορίες

Σε θρίλερ μετατρέπεται η υπόθεση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και των Ουκρανών διαπραγματευτών που, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, φέρονται να παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης, γεγονός πως φέρεται να επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη αλλά διαψεύστηκε από αμερικανό αξιωματούχο.

Δείτε επίσης: WSJ: Αμπράμοβιτς και διαπραγματευτές από την Ουκρανία με συμπτώματα δηλητηρίασης – Διαψεύδει Αμερικανός αξιωματούχος

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της WSJ, τη Δευτέρα, ανέφερε πως νωρίτερα μέσα στον μήνα Μάρτιο, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές, για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του Guardian, με ανάρτησή του στο Twitter είπε πως πηγή με άμεση γνώση της υπόθεσης επιβεβαίωσε τις αναφορές σημειώνοντας πως σύμφωνα με την πηγή του, ο Αμπράμοβιτς «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία».

 

Διαψεύδει Αμερικανός αξιωματούχος

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι υπάρχουσες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η ασθένεια που εμφάνισαν ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο Ουκρανοί διαπραγματευτές οφειλόταν σε «περιβαλλοντικούς παράγοντες» και όχι σε δηλητηρίαση.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Wall Street Journal και ο ερευνητικος ιστότοπος Bellingcat ανέφεραν ότι ο Αμπράμοβιτς και οι διαπραγματευτές εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα έπειτα από μια συνάντηση που είχαν στο Κίεβο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters: «Οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι ήταν περιβαλλοντικό», προσθέτοντας «π.χ., όχι δηλητηρίαση». Ο ίδιος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρουσίασαν ελαφρά συμπτώματα όπως κοκκίνισμα στα μάτια και ξεφλούδισμα δέρματος, όμως η υγεία τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Ο Αμπράμοβιτς, αναλαμβάνοντας μεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση της κρίσης, είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ρώσο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο στελέχη της ουκρανικής ομάδας των διαπραγματευτών παρουσίασαν συμπτώματα όπως κόκκινα μάτια, συνεχή και οδυνηρή δακρύρροια και ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπο και τα χέρια τους. Η κατάστασή τους βελτιώθηκε και η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Είναι άγνωστο τι προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι επέρριψαν την «ύποπτη» δηλητηρίασή τους σε «σκληροπυρηνικούς» στη Μόσχα οι οποίοι ήθελαν να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ένα πρόσωπο που πρόσκειται στο περιβάλλον του Αμπράμοβιτς είπε ότι είναι ασαφές ποιος τους έβαλε στο στόχαστρο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, Δυτικοί ειδικοί εξέτασαν το συμβάν και είπαν ότι είναι δύσκολο να αποφανθούν αν τα συμπτώματα οφείλονται σε χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή σε κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητική-ραδιολογική επίθεση.

Υπογραμμίζεται πως η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ρωσική πλευρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter