Θρίλερ στη Μάνδρα: Στο οικογενειακό περιβάλλον οι έρευνες – Η καταγγελία από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Θρίλερ στη Μάνδρα: Στο οικογενειακό περιβάλλον οι έρευνες – Η καταγγελία από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου ενός 17χρονου στη Μάνδρα Αττικής που εντοπίστηκε νεκρός με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, καθώς έρχονται νέα δεδομένα στο φως. Ο 14χρονος αδερφός του ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό και όπως είπε αργότερα στους αστυνομικούς  – όπου κατέθετε μαζί με τον πατέρα του, έως αργά το βράδυ της Πέμπτης – έχασε τον αδερφό του ενώ είχαν βγει για να βοσκήσουν τα πρόβατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες φαίνεται να ξεκινούν από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, ενώ στην αποκάλυψη πως τα παιδιά υφίσταντο σωματική κακοποίηση προχώρησε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Δείτε επίσης: Μάνδρα: Εντοπίστηκε και καταθέτει ο αδελφός του 17χρονου που βρέθηκε νεκρός από σφαίρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, έλαβε δύο ανώνυμες αναφορές στις 28 Ιουνίου 2021 και στις 19 Απριλίου 2022, για 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους, ενώ δεν πήγαιναν στο σχολείο.
Από την πλευρά του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καταγγέλλει πως και οι δύο αναφορές εστάλησαν στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση, με τη δεύτερη να έχει την ένδειξη του επείγοντος. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανών να είχε σωθεί η ζωή του».
Αναλυτικά η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»: 

 

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανών να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη

Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.

Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.

Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.

Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.»

 

Δείτε επίσης: Σοκ στη Μάνδρα: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 17χρονο – Αναζητείται ο αδερφός του

Μυστικά & Documento

27/05/2023, 12:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter