Της Δικαιοσύνης ήλιε… ανεξάρτητε

Της Δικαιοσύνης ήλιε… ανεξάρτητε

Ας κάνουμε μια σύντομη σύνοψη από πεπραγμένα της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, τις λίγες μέρες αφότου ανέλαβε η κυβέρνηση ΝΔ – Κυριάκου Μητσοτάκη:

* Πέντε δικαστές (εφέτες) αποφασίζουν την αποφυλάκιση του Αριστείδη (Άρη) Φλώρου της αμαρτωλής Energa, παρά την αντίθετη πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα! Ο Άρης Φλώρος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 21 ετών για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Επίσης έχει καταδικαστεί και σε φυλάκιση 13 ετών ως ηθικός αυτουργός για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Επιπλέον, εκκρεμεί η δίκη για το στήσιμο της αποφυλάκισης Άρη Φλώρου με πλαστά πιστοποιητικά (υγείας), όπου κατηγορούμενος είναι και ο ίδιος! Σημειωτέον ότι η τελευταία αίτηση αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου έγινε λίγες μέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα προσωπάρχη στο Μαξίμου ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης ο οποίος έχει διατελέσει συνεργάτης και υπάλληλος του Άρη Φλώρου.

* Την ίδια στιγμή, για την αίτηση αποφυλάκισης του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, όπως κατήγγειλε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, η οποία είχε χειριστεί μέχρι τώρα την εν λόγω υπόθεση, δήλωσε αποχή όταν την κάλεσε ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Νικόπουλος να γνωμοδοτήσει σχετικά.

* Στη στοιχειωμένη δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο Siemens, η εισαγγελική πρόταση για τον Θόδωρο Τσουκάτο είναι απαλλαγή λόγω παραγραφής, μολονότι ο ίδιος ο «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ (επί ηγεσίας Κώστα Σημίτη) έχει παραδεχτεί ότι πήρε από τη Siemens ένα εκατομμύριο μάρκα, που κατά τον ίδιο κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

* Και στο καπάκι – όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ -, η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του σκανδάλου Novartis, υπογράφει την αρχειοθέτηση του σκέλους που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και νυν βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά, με αιτιολογικό ότι «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε τέλεση αξιόποινης πράξης, όπως αυτές που εξετάζονται από τους εισαγγελείς, δηλαδή της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».

Σημειωτέον ότι η αρχειοθέτηση για τον Μ. Σαλμά είναι η πέμπτη κατά σειρά για την σκανδαλώδη υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, καθώς έχουν προηγηθεί αντίστοιχες διατάξεις για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη. Πλέον απομένει η αποτίμηση – ή μήπως να μιλάμε ήδη για αρχειοθέτηση – του υλικού για τα υπόλοιπα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα (Άδωνης Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γιάννης Στουρνάρας).

Έτσι, ο μόνος που έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις «για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του δημοσίου κατ’ εξακολούθηση με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή ζημία που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο δημόσιο που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ», είναι ο επενεκλεγείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος(σσ. Αρχικά πήρε αναβολή για τις 30 Μαΐου τουτέστιν μετά τις Ευρωεκλογές , ενώ όταν τελικά προσήλθε δήλωσε γραπτώς ότι κατέθεσε «τις επτά μηνύσεις, που έχω ασκήσει κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας Novartis, κουκουλοφόρων και μη, καθώς και τις τρεις σχετικές με αυτή τη δυσώδη υπόθεση αγορεύσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής». Και έκτοτε νεότερον ουδέν…).

Παρεμπιπτόντως, με ότι αυτό μπορεί να (μην) συνεπάγεται, η Δικαιοσύνη είναι ακέφαλη γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά από της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους μετά την ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου να μην εγκρίνει την επιλογή των κ.κ. Ειρήνης Καλού και Δήμητρας Κοκοτίνη στην Προεδρία και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα.

ΥΓ. Για όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, καθένας/μία μπορεί να επινοήσει τον… Ρασπούτιν της επιλογής/αρεσκείας του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter