«Θύελλα» και στην Κύπρο για τις υποκλοπές – Οργή από ΑΚΕΛ για την κυβερνητική «σιγή ασυρμάτου»

«Θύελλα» και στην Κύπρο για τις υποκλοπές – Οργή από ΑΚΕΛ για την κυβερνητική «σιγή ασυρμάτου»

Άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά το ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση Συναγερμού, αναφορικά με την υπόθεση παρακολουθήσεων που απασχολεί ιδιαίτερα και την Κύπρο.Το ΑΚΕΛ κατηγορεί την κυβέρνηση Αναστασιάδη για επιβολή σιωπητηρίου αντί απαντήσεων, όπως συνέβαινε επί χρόνια «στις διεθνείς καταγγελίες σε βάρος της Κύπρου για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων».

«Η κυβέρνηση Συναγερμού πρέπει να καταλάβει ότι η δράση κατασκοπευτικών δικτύων, οι μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών, οι υποκλοπές σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων συνιστούν πλήγμα για το κράτος δικαίου, την εθνική ασφάλεια, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιώργου Κουκουμά.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει η υπόθεση των υποκλοπών και στην Κύπρο – «Να σπάσει η ομερτά» ζητά το ΑΚΕΛΑνοίγει η υπόθεση των υποκλοπών και στην Κύπρο – «Να σπάσει η ομερτά» ζητά το ΑΚΕΛ

Η δήλωση του Γιώργου Κουκουμά:

Η κυβέρνηση Συναγερμού αντιδρά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων όπως αντιδρούσε επί χρόνια στις διεθνείς καταγγελίες σε βάρος της Κύπρου για σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Αντί να απαντά στην ουσία, επιχειρεί να επιβάλει σιωπητήριο. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν η κυβέρνηση ήταν αθώα, θα διέτασσε πρώτη από όλους διερεύνηση και πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Άραγε, όταν η εταιρία που με το λογισμικό της παρακολουθούνταν πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα έχει την έδρα της στην Κύπρο, η κυβέρνηση της Κύπρου δεν θεωρεί ότι έχει τίποτα να κάνει; Όταν ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρίας είναι και ιδιοκτήτης του μαύρου βαν, τον οποίο η κυπριακή Εισαγγελία αθώωσε προκαταβολικά, δεν συναισθάνονται πόσο εκτεθειμένη είναι η χώρα και οι τέως υπουργοί που προΐστανται της Εισαγγελίας;

Η κυβέρνηση Συναγερμού οφείλει να απαντήσει γιατί η υπόθεση του μαύρου βαν έμεινε ουσιαστικά ανεξιχνίαστη και ατιμώρητη. Να απαντήσει για τον Ισραηλινό πράκτορα Ταλ Ντίλιαν και τη δράση των εταιριών του στη χώρα μας. Για τις σχέσεις των εταιριών του και άλλων Ισραηλινών πρώην πρακτόρων με την Αστυνομία, την ΚΥΠ αλλά και με πολιτικά πρόσωπα. Να διερευνήσει τη δράση της NSO Group –της εταιρίας που ανέπτυξε το διαβόητο λογισμικό Pegasus-, η οποία όπως επιβεβαιώνει η ίδια σε Έκθεση της (NSO Group Transparency and Responsibility Report, Ιούνης 2021) χρησιμοποιεί την Κύπρο για εξαγωγές των προϊόντων της αλλά και για ανάπτυξη συστημάτων και λογισμικών (δήλωση εκπροσώπου NSO ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το Pegasus, 21.06.2022).

Η κυβέρνηση Συναγερμού πρέπει να καταλάβει ότι η δράση κατασκοπευτικών δικτύων, οι μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών, οι υποκλοπές σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων συνιστούν πλήγμα για το κράτος δικαίου, την εθνική ασφάλεια, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. 

Επικοινωνία Κουτσούμπα – Στεφάνου για τις παρακολουθήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν κι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα σκάνδαλα παρακολουθήσεων τόσο στην Ελλάδα, με τις υποθέσεις παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων, καθώς και την υπόθεση «συνακροάσεων» στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όσο και στην Κύπρο, με αντίστοιχες υποθέσεις τις οποίες το ΑΚΕΛ έχει καταγγείλει από το 2019.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Περισσό, «ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέδειξε στη συνομιλία το επικίνδυνο και διάτρητο θεσμικό πλαίσιο, που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις και υπονομεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter