Βόλος: Θύμα απάτης 57χρονος – Έδωσε προκαταβολή για Ι.Χ που άνηκε σε… νεκρό

Βόλος: Θύμα απάτης 57χρονος – Έδωσε προκαταβολή για Ι.Χ που άνηκε σε… νεκρό

Θύμα απατεώνων έπεσε ένας 57χρονος κάτοικος Βόλου, που έδωσε προκαταβολή 1.240 ευρώ για ανύπαρκτο αυτοκίνητο, δήθεν ιδιοκτησίας ατόμου που είχε αποβιώσει! Ο «εγκέφαλος» της απάτης εντοπίστηκε στη Βουλγαρία και καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο Βόλου ο 57χρονος, εντόπισε σε ιστοσελίδα μια αγγελία που αφορούσε την πώληση ενός αυτοκινήτου Ford Focus και σε επικοινωνία που είχε, συμφωνήθηκε να δώσει προκαταβολή για να το παραλάβει. Όντως, ο παθών, κατέθεσε 500 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό και στη συνέχεια του εστάλησαν φωτογραφίες του αυτοκινήτου και της ταυτότητας του δήθεν ιδιοκτήτη, που στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι είχε αποβιώσει.

Ο μηνυτής πείστηκε να καταθέσει άλλα 740 ευρώ, περιμένοντας μάταια να παραλάβει το αυτοκίνητο.

Όταν διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης, κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία και από την προανάκριση αποδείχτηκε ότι ο δήθεν ιδιοκτήτης του οχήματος είχε αποβιώσει, ενώ τα χρήματα που είχε καταθέσει, κατέληξαν στον λογαριασμό του κατηγορούμενου υπηκόου Βουλγαρίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η υπόθεση έφτασε τη Δευτέρα στο ακροατήριο, ο κατηγορούμενος δικάστηκε ερήμην, καταδικάστηκε, αλλά ο 57χρονος ακόμη ψάχνει τα χρήματά του…

Πηγή: magnesianews.gr 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter