Στα χαρακώματα για το «μεροκάματο» οι συνδεσμίτες

Στα χαρακώματα για το «μεροκάματο» οι συνδεσμίτες

Τα οικονομικά οφέλη που αποκόμιζαν από την εγκληματική τους δράση οι αρχηγοί της Θύρας 7 ήταν ο λόγος που επικεφαλής συνδέσμων ήθελαν να τους ανατρέψουν και να πάρουν τη θέση τους.

«Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη» ήταν η αξέχαστη ατάκα του Σπύρου Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο στην περίφημη σκηνή ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών τους στην παλιά ελληνική ταινία «Ορατότης μηδέν». Ομως και στην πραγματική ζωή είναι πολλά τα λεφτά και για τα ηγετικά στελέχη των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 7 του Ολυμπιακού.

Αυτό δείχνουν σχεδόν όλες οι καταθέσεις των συλληφθέντων που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται και στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Είτε πρόκειται για καταθέσεις συλληφθέντων είτε για καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων είτε για μαρτυρίες, όλες μα όλες δείχνουν πως πέρα από τις επιθέσεις κατά αντίπαλων ομάδων, αντίπαλων οπαδών, διαιτητών, παραγόντων και αστυνομικών δυνάμεων, τα ηγετικά στελέχη των συνδέσμων της Θύρας 7 (κι αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις ομάδες) «σφάζονταν» και για τα περίφημα «μεροκάματα», από τα οποία ένα ηγετικό στέλεχος έβγαζε έως και 3.000 ευρώ τον μήνα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην κατάθεσή του ένας εκ των συλληφθέντων.

Εκτός λοιπόν από τους… εξωτερικούς εχθρούς και όλα τ’ άλλα, φαίνεται πως στη Θύρα 7 υπήρχαν και… οι εσωτερικοί εχθροί. Γι’ αυτό τον λόγο κι έλυναν συχνά πυκνά τις διαφορές τους με ραντεβού για ξύλο έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» ή ακόμη μέλη ενός συνδέσμου την «έπεφταν» σε μέλη άλλων συνδέσμων ομοϊδεατών τους.

Βγάζουν απ’ όπου μπορούν

Σύμφωνα πάντα τόσο με το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ όσο και με τις καταγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες μελών της Θύρας 7, αλλά και με τις καταθέσεις των περισσοτέρων εκ των 68 συλληφθέντων, στο εσωτερικό των οργανωμένων υπήρχαν διαφορετικές ομάδες οπαδών που κάθε λίγο εποφθαλμιούσαν την ανατροπή της διοίκησης προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι την ηγεσία του κεντρικού συνδέσμου για να βγάλουν κι αυτοί τα δικά τους «μεροκάματα». Κι όταν λέμε «μεροκάματα» εννοούμε έξτρα κέρδη από τα καπέλα στα εισιτήρια, από παραχώρηση καρτών διαρκείας για ένα ματς ή για ένα μήνα, από λαχνούς, από την είσοδο στα παιχνίδια του Ολυμπιακού «για την ενίσχυση της Θύρας 7» είτε «υπέρ των δικαστικών εξόδων για τα αδέλφια μας που δικάζονται» είτε ακόμη από τις πωλήσεις t-shirts συνδέσμων και από «ενοίκιο» στις καντίνες γύρω από το γήπεδο.

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα “μεροκάματα” έχουν πολύ υψηλή σημασία για τα Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης και αποτελούν τον βασικότερο λόγο ενασχόλησής τους με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην ετήσια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την 07/02/2024 μελών της Θύρας 7, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, κύρια θεματολογία, εάν όχι η μοναδική και αιτία διαπληκτισμού, ήταν τα “μεροκάματα” και ο λόγος που πρέπει να διακοπούν, λόγω της νέας αυστηρότερης Νομοθεσίας».

Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού της ΕΛΑΣ για τους «εμφυλίους» μέσα στη Θύρα 7 αναφέρονται τα εξής: «Ηγετικά μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης εκμεταλλευόμενοι την υψηλή θέση που κατέχουν στην ιεραρχία των οπαδών του Ολυμπιακού, έχουν κατορθώσει να κάνουν “επάγγελμα” την οπαδική τους ταυτότητα, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά οφέλη, τα λεγόμενα στη γλώσσα των οπαδών “μεροκάματα”.

Τα οικονομικά οφέλη που κερδίζουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν ως συνέπεια το τελευταίο χρονικό διάστημα να προκαλούνται συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτούς και έτερους οπαδούς του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή του Παγκρατίου, οι οποίοι επιθυμούν να τους ανατρέψουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της συμπλοκής που έλαβε χώρα την 18:00 ώρα της 03/04/2024, εξωτερικά του γηπέδου “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”, με εκατέρωθεν επιθέσεις. Από την άρση απορρήτου – επισύνδεση προέκυψε ότι ο λόγος της συμπλοκής, ήταν η προσπάθεια ανατροπής του ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης Α.Ι. με το προσωνύμιο “κοντός” με σκοπό να του πάρουν τις “πόρτες” ενώ ταυτοποιήθηκαν και επιπλέον κάποιοι δράστες. Από την ομάδα των “ΠΑΓΚΡΑΤΙΩΤΩΝ”, συμμετείχαν στην συμπλοκή τουλάχιστον δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων είναι τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης Κ.Ν. και Κ.Χ., οι οποίοι πλέον είναι εναντίον του αρχηγού τους, τον οποίο προσπαθούν να αντικαταστήσουν για να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία».

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Εμείς σκοτώσαμε άνθρωπο, οι άλλοι είναι φλώροι…» – Ανατριχιαστικοί διάλογοι των χούλιγκαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter